Românii trebuie să se pregătească pentru noi creşteri de preţ la gaze

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inca o data populismul isi va pune amprenta pe buzunarul romanilor. Modificarile aduse in Legea Gazelor de catre politicieni, aduce aberatii care se vor reflecta puternic in buzunarul romanilor. Astfel, in legea gazelor se prevede ca TRANSGAZ sa ”execute gratis” lucrari noi de racordare la gaze.

Legea pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, a fost promulgată, joi, de preşedintele Iohannis, iar astăzi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Odată cu intrarea în vigoarea a noii legi, Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, precum şi operatorii sistemelor locale de distribuţie vor fi obligaţi să racordeze la sistemele respective toate persoaneje juridice şi fizice care solicită acest lucru şi să finanţeze din ”venituri proprii” toate lucrările necesare în acest scop.

Nerespectare legii este sancţionată cu amenzi de până la 5% din cifra de afaceri a operatorilor din sistem, urmand excluderea acestora de la procedurile de atribuire de noi licenţe în domeniu.

Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze toate lucrarile pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării. ”Operatorul are obligaţia de a realiza un studiu tehnico-economic, întocmit conform procedurii aprobate de către ANRE, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării”, conform noii legi.

Românii trebuei să înţeleagă - NIMIC NU ESTE GRATIS NICĂIERI IN LUME.

Politicienii prin modificarea din Legea Gazelor au stabilit ca românii să plătească un supliment la factura de gaze pentru ca alţi clienţi să aibă gaze.

Cu alte cuvinte se iau bani de la romani pentru a construi conducte pentru altii.
Mai mult atunci cand este ”gratis sa construiesti” se va exagera cu aruncatul banilor pentru ca nu exista nici o responsabilitate daca banii nu sunt ai tai.
Rezultatele se vor vedea peste 4 - 6 ani si romanii vor plati in plus pentru aceste decizii populiste pana la 15% la factura de gaze.

GRATIS pentru politicieni inseamna cca 1.250 lei / an pe care ROMANII ii vor plati in urmatorii ani.

”Gazeificarea” Romaniei trebuei facuta, dar nu pe umerii actualilor consumatori, nu prin aruncarea in aer a preturilor la gaze, pentru ca ii vom omora si pe consumatorii actuali, dar si pe viitorii consumatori de gaze, si vor ramane tevile goale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite