Republica Moldova, stat agresor: trebuie să oprim finanţarea

0
0
Câţiva oameni sustin la Sibiu unirea României cu rep Moldova foto sebastian zachmann

România trebuie să oprească orice finanţare a statului Republica Moldova. De 30 de ani clasa politică de dincolo de Prut există datorită jocurilor politice de la Bucureşti şi de la Moscova, statul fiind incapabil a se susţine fără ajutor extern.

România trebuie să fie mult mai pragmatică în relaţia cu Republica Moldova, aşa cum este şi în relaţia cu celelalte state învecinate. În primul rând statul vecin nu este un stat prieten, aşa cum se propagă în mediul public, ci un stat agresor. Practic tot teritoriul statului vecin a fost luat de la România, este locuit în majoritatea lui de către români şi a luat forma unei noi entităţi juridice de drept internaţional, una inventată de Lenin şi Stalin.

Republica Moldova nu pretinde teritorii de la România, aşa cum face Ungaria lui Viktor Orban, ci chiar le deţine. Mai mult decât atât: autorităţile politice din acest stat au dus permanent, dincolo de vorbele frumoase, o amplă politică de deznaţionalizare a românilor şi creeare a unei noi identităţi, cea moldovenească. Procesul dus după 1990 a fost chiar mai dur decât cel din perioada sovietică.

Practic dincolo de Prut nu există un stat ci o clasă politică ce jonglează între Bucureşti şi Moscova pentru a manipula ambele părţi şi a obţine finanţări care să le asigure existenţa.

Plahotniuc este invenţia scăpată din mână a serviciilor de informaţii din România. Maia Sandu este omul lui Filat, Andrei Năstase a fraţilor Ţopa, iar Dodon al lui Vladimir Putin. Maia Sandu era ministru în guvernarea care a delapidat miliardul de euro, deci a fost parte a problemei. Filat se află după gratii ca rezultat a luptei cu Plahotniuc şi nu datorită unei justiţii performante, iar Andrei Năstase este omul fugiţilor Ţopa, daţi de Republica Moldova în urmărire internaţională.

Moldova a fost şi este aparatul prin care găşti mafiote gestionează sutele de milioane de euro trimise acasă de moldoveni.

În acest sens statul vecin este în fapt un stat agresor asupra teritoriului nostru naţional şi împotriva populaţiei majoritar românească. Am trimis sute de milioane de euro dincolo de Prut, bani care s-au dovedit a fi utilizaţi în interesul unor grupuri restrânse. Cetăţenii nu şi-au crescut aderenţa la Ţara Noastră, ba din contră.

Rusia foloseşte mult mai direct banii. Din cele ce vedem în spaţiul public cu câteva sute de mii de euro daţi lunar rezolvă toată problema. Nu trebuie să facă spitale, drumuri, să repare clădiri. Face un joc pragmatic, se duce direct la ţintă şi deţine un control aproape absolut asupra mijloacelor de informare în masă.

Ce a făcut România? A părăsit toată presa de la Chişinău, a introdus proceduri birocratice, cereri de finanţare cu dosare colosale, bani ce nu au mai fost trimişi sau cu întârzieri foarte mari. Nu se face astfel.

La moment orice leu trimis dincolo de Prut reprezintă un act de trădare naţională, un act comis împotriva poporului român, o susţinere a unui stat agresor.

România se află în relaţia cu Republica Moldova în aceeaşi relaţie în care se află Republica Moldova faţă de regiunea Transnistreană.

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite