Putin a ales războiul!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Kremlin.ru
FOTO Kremlin.ru

Deşi Rusia s-a angajat de cel puţin două ori (prin tratate internaţionale) că nu va invada Ucraina, a făcut-o în 2014 (Crimeea) şi în această dimineaţă (regiunea Donbas).

Este nevoie de un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale pentru ca Putin să înţeleagă că în lumea civilizată regulile de drept internaţional – adică, mai simplu spus, cuvântul dat – se respectă. Este important ca, împreună cu partenerii noştri din NATO şi UE, să facem front comun pentru a apăra pacea şi a susţine mai tare ca oricând valorile în care credem.

Condamnarea acţiunilor iresponsabile ale lui Putin trebuie să vină nu numai din partea politicienilor şi a diplomaţilor, dar şi din partea societăţii civile, a mediului academic, a oamenilor de cultură, a cetăţenilor, respectiv a celor care preţuiesc convieţuirea paşnică, într-un climat democratic, a tuturor popoarelor.

Ziua de azi va fi marcată distinct în istoria omenirii ca ziua în care Putin a ales să pună în situaţie de risc vieţile a milioane de oameni şi să angreneze Europa într-un nou conflict militar, cu impact global. Putin va fi responsabil pentru toate vieţile care se vor pierde de azi înainte, din cauza incapacităţii sale de a-şi controla setea de putere.

Cetăţenii din Rusia trebuie să înţeleagă că acesta nu este războiul lor, ci al lui Putin, iar reacţia lumii occidentale nu este împotriva lor, ci a unui preşedinte dictator care acţionează iresponsabil, inclusiv împotriva compatrioţilor săi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite