Primarul din Ploieşti trimite mascaţii peste romi, crezând că aşa ajunge în Parlament, după ce partidul nu l-a mai nominalizat să candideze

0
0
Mascaţii în comunitatea de romi din Mimiu FOTO Facebook Gheorghe Tudor
Mascaţii în comunitatea de romi din Mimiu FOTO Facebook Gheorghe Tudor

123 de poliţişti, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. şi 10 poliţişti locali, constituiţi în 40 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti, au fost mobilizaţi să verifice respectarea reglementărilor în vigoare, în două comunităţi de romi, Mimiu şi Bereasca.

Reacţiile din partea unor aleşi locali romi şi care se preocupă şi de comunităţile din Mimiu şi Bereasca, nu au întârziat să apară. Vă prezint mai jos una dintre aceste reacţii. Este reacţia domnului Gheorghe Tudor, consilier local rom ales în comuna Filipeştii de Târg, mai bine de 16 de ani, fost consilier judeţean în perioada 2000 - 2004, şi...tatăl meu. De ce am ales reacţia lui? Pentru că acesta, alături de sora mea, mama mea, din resurse financiare proprii, cu voluntariatul din partea unor prieteni, bunăvoinţa domnului director şi a cadrelor didactice, cu umilul sprijin din partea mea, ajută copiii fără posibilităţi, din Mimiu, să meargă şi să nu abandoneze şcoala din cauza sărăciei, îi ajută să îşi schimbe convingerile limitative şi face chiar mai mult de atât, dar păstrez acest subiect pentru un alt articol. Îndemnul, din partea tatălui meu, pentru copii, e mereu acelaşi: "Învăţaţi carte să scăpaţi de sărăcie!", pentru că în cazul lui a funcţionat.

Sper ca domnul Dobre, cei care se vor înscrie în cursa electorală pentru primăria Ploieştiului, dar mai ales cel care va câştiga, să recepţioneze mesajul celor spuse mai jos.

"În loc să fie un bun creştin şi să ducă oamenilor pâine şi ouă pentru înroşit, căci sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos bate la uşă, ori să combată ca la carte pandemia şi în cartierele locuite de romi, domnul Adrian Dobre, primarul Municipiului Ploieşti, în numele combaterii răspândirii virusului îşi face campanie electorală pe spinarea romilor, pentru alegerile parlamentare, căci realizările din mandatul domniei sale din ultimii 4 ani l-au făcut să piardă nominalizarea pentru o nouă candidatură, din partea PNL, în competiţia cu Domnul Andrei Volosevici, fost primar al Ploiestiului din perioada 2008-2012.

Domnul Adrian Dobre n-ar fi nici primul şi nici ultimul candidat care a furat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, şi poate că nici n-ar fi un rău aşa de mare dacă n-ar fi ales să-şi facă campanie electorală bazându-se pe trezirea resentimentelor pe care o parte a populaţiei majoritare le are faţă de romi, ignorând, cel puţin, 400 de copii care nu au, încă, nicio vină decât aceea de a se fi născut şi a trăi în Mimiu ori Bereasca, ajutaţi de autorităţi să ducă aceeaşi viaţă ca şi părinţii lor, adică uitaţi, aproape până la excludere, de pe agenda decidenţilor comunităţii locale.

În aceste zile în care Coronavirus este cuvântul pe care-l rostim cel mai des, să nu uităm  să ne pregătim de sărbătorea Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, să ne iertăm vrăjmaşii şi  să ne iubim aproapele.

tudorgheorghe

Cu aceste gânduri am scris astăzi pe pagina mea de facebook, eroul meu fiind, desigur, primarul Municipiului Ploieşti, datorită unei postări a domniei sale" 

Iată şi mesajul integral transmis, pe Facebook, domnului Adrian Dobre

"Miercuri 9 aprilie la orele 12, primarul Municipiului Ploiesti, scria pe pagina sa https://www.facebook.com/AdrianFDobre/ :

,,După întâlnirea pe care am avut-o ieri cu prefectul Cristian Ionescu şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, comisarul şef Mihai Ginel Preda, astăzi sunt în desfăşurare acţiuni de amploare în #Ploieşti, pentru siguranţa ploieştenilor.
În cartierele Mimiu şi Bereasca, forţele de ordine publică verifică modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, prin ordonanţele militare şi percheziţionează domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor din ultimul timp, iar acţiunile vor continua şi în alte zone al oraşului.
Participă 123 de poliţişti, 50 de jandarmi, 14 militari M.Ap.N. şi 10 poliţişti locali, constituiţi în 40 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti. Activităţile beneficiază de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Doresc să le mulţumesc forţelor de ordine pentru implicare şi pentru sprijinul pe care ni-l oferă, mai ales în acestă perioadă.
#StaţiAcasă"

Desfăşurarea unor asemenea forţe în Mimiu, nu ţine romilor de foame, domnule primar Adrian Dobre, ci alimentele. Frica nu poate ţine loc de medicamente şi dezinfectanţi, nici măcar în cazul romilor din Mimiu, obişnuiţi cu dezinteresul arătat de aleşii locali, cei care ar trebui să-i considere cetăţeni ca pe ceilalţi locuitori ai oraşului.

197 de oameni platiţi de stat au ajuns, miercuri, 9 aprilie, în Mimiu şi nu pentru a le spune la mulţi ani, pentru că pe 8 aprilie a fost ziua romilor. Dacă fiecare ar fi avut măcar o pâine în mână, şi tot ar fi însemnat ceva.

Domnule primar, nu le-aţi dus nici măcar câte o mască de protecţie şi o pereche de mănuşi.
Probabil vreţi să aveţi pe cine amenda începând de astăzi, ziua în care ordinul prefectului privind obligativitatea purtării măştilor, intră în vigoare.

https://ph.prefectura.mai.gov.ro/purtarea-mastilor-de-prot…/

O lucrare de canalizare, incompletă şi făcută lăutăreşte, adica după ureche, v-o spune un inginer, este singura dumneavoastră realizare pentru cei aproape 400 de copii din Mimiu şi familiile lor.

Nici măcar un loc de joacă nu aţi construit, domnule primar, pentru copiii din Mimiu, obligându-i pe unii dintre ei să-şi îndrepte atenţia spre activităti mai puţin plăcute decât joaca.

Nici la Şcoala 19 copiii nu au un teren de sport atractiv. Au un maidan. Curtea şcolii, nu e nici pe departe atrăgătoare, nici măcar pentru petrecerea recreaţiilor(pauzelor dintre ore).

Bine că nu mai candidaţi domnule Adrian Dobre, căci în campanie aţi fi avut nevoie tot de mascaţi ca să intraţi în Mimiu.

O să vedeţi, voturile romilor din Mimiu vor face diferenţa şi anul acesta, ca de fiecare data în ultimii 20 de ani, doar că de aceasta dată vor şti ce să ceară candidaţilor: utilităţi demne de anul 2020, un parc, locuri de joacă pentru copii, cabinet de medicina individuală în comunitate şi o şcoală atractivă ca dotări, căci dascali inimoşi sunt deja în şcoală.

Şi dacă cei aleşi nu se vor ţine de cuvânt, vor avea nevoie de forţele de ordine să-i oprească pe romii din Mimiu să nu le bată obrazul, nu în Mimiu ci la primărie!

ARESEL! AJUNGE ! Nu o spun eu, o spune Dumnezeu, Cel care ne-a trimis în casa să medităm şi să ne aducem aminte că toţi, indiferent de etnie, suntem făcuţi după chipul său, şi ca EL, suntem IUBIRE.

Am greşit cu toţii, fiecare în felul lui.
Cum vina ne învaţă şi iubirea aproapelui ne vindecă în faţa Domnului, să auzim de bine, domnule primar, şi să ne arătaţi poze cu maşini cu pâine care ajung şi la romi, din partea primariei sau chiar din partea dumneavoastră.

P.S. Să nu fiu înţeles greşit, nu sunt de acord cu infracţiunile şi nici cu infractorii, aşa cum nu sunt de acord nici cu modul neprofesionist în care s-a facut canalizarea din Mimiu, lucrare pentru care probabil s-a plătit mult şi, desigur, în conformitate cu proiectul tehnic, acolo unde lucrarea arată foarte bine. În realitate, lucrarea arată rău.
Mai rău decât canalizarea arată doar blocul primariei din strada Rafinorilor, lăsat in paragină de proprietar. De ce ? Pentru ca e locuit de romi ?
ARESEL. AJUNGE. #STAMACASA''

Fiţi buni, nu vă costă nimic!

scoalamimiu

Şcoala nr.19 din Ploieşti, cartierul Mimiu, unde învaţă doar elevi romi.

mimiucanalizare

Drumul din Mimiu, după lucarea de canalizare nefinalizată.

Imagine indisponibilă

Blocul din Mimiu, în care locuiesc doar romi.

Imagine indisponibilă

Fetiţă de etnie romă din Mimiu, jucându-se, în lipsa unui loc de joacă, cu sticle goale, printre resturile canalizării nefinalizate din Mimiu.

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite