„Joaca” de-a Guvernul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideile bune caută în general capetele tinere. Ele trec pe deasupra lumii, asemenea cocorilor toamna, doar că trecerea lor se întâmplă în toate anotimpurile, şi acolo unde văd o minte convenabilă coboară spre ea, ca să poată urca din nou sub formă de proiecte.

Doar că proiectele n-au nicio şansă de unele singure. E musai să le ajute cineva să crească. Aproape că pare de necrezut atunci când cineva-ul ăsta este guvernul. Tot ce ştim până acum este că există un viceprimar la sectorul 6 al Capitalei pe care-l cheamă Gabriel Petrea şi care a trimis în spaţiul public autohton ideea unui Guvern al Tinerilor. Ceva de genul: Care vrei să fii ministru? E de presupus că pe seceta asta de locuri de muncă or să vrea mulţi. Numai că voinţa trebuie să-ţi extragă putinţa din existenţa unui proiect demn de luat în seamă de guvernul în funcţiune, pe a cărui masă trebuie să ajungă. Nu în devălmăşie, însă, ci pe căprării, sau, mă rog, pe portofolii.

Proiectele ce ţin de Interne sunt trimise la Interne. Cele ce ţin de Cultură, la Cultură. Cele de Agricultură, la Agricultură, şi, tot aşa, cu acoperire pentru toate ministerele. Ideea este ca în final să se aleagă, pe baza proiectelor prezentate, câte un ministru tânăr pentru fiecare minister. Dacă am înţeles bine, alegerea o vor face chiar deţinătorii reali ai portofoliilor.

Cum ar veni, Vosganian senior îl va extrage din pălăria propunerilor făcute pe Vosganian junior. Duşa cel bătrân pe Duşa cel tânăr. Bănicioiu cel tânăr pe Bănicioiu şi mai tânăr. Până şi Dragnea va trebui să admită că nu e unic, lăsându-se înlocuit pentru o zi de un Dragnea adolescent sau abia ieşit din adolescenţă. Nu va scăpa nici Victor Ponta de respiraţia în ceafă a unui succesor vremelnic.

Pare o joacă, dar nu e, sau, în orice caz, n-ar trebui să fie. Altminteri, vicele de la 6 a visat degeaba. Hai că el, care se preumblă de ceva vreme prin politică, e, cum s-ar spune, vaccinat. Ce te faci însă cu visurile celor ce-au muşcat „nada”, înscriindu-se la concursul de miniştri pentru o zi, iar unii dintre ei chiar la cel de miniştri adevăraţi. Nu imediat, ci niţeluş mai încolo, în funcţie de cât vor fi de copţi şi ei, şi condiţiile. Aşa că, domnule Guvern actual, nu te juca! I-ai cât se poate de  în serios pe înlocuitorii tăi de mâine. Dar nu mâine, ci azi! Poţi să începi chiar de acum!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite