Importanţa unui examen Cambridge

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că sunteţi liceeni, fie că sunteţi părinţi ai liceenilor, auziţi din ce în ce mai des în ultima vreme despre examenele Cambridge. De ce sunt ele mai bune sau mai căutate decât alte examene?

Ei bine, nu întâmplător, examenele sunt acceptate în peste 15,000 de instituţii, universităţi, angajatori şi instituţii guvernamentale peste tot în lume. Sunt valabile pe viaţă tocmai pentru că structura cursurilor este atât de echilibrată, încât pregăteşte cursantul atât în ceea ce priveşte lectura în limba engleză, cât şi scrierea, ascultarea şi mai ales vorbirea. Materialele didactice care susţin pregătirea unui examen Cambridge sunt rezultatul a peste o sută de ani de expertiză, fapt pentru care sunt folosite şi în cadrul Shakespeare School fiind instrumente de foarte mare ajutor în obţinerea rezultatelor dorite pentru aceste examene.

Am selectat mai jos opt dintre motivele cele mai importante pentru care ar trebui să optaţi pentru un curs de pregătire a examenelor Cambridge, care să vă ajute în obţinerea unei astfel de certificări a nivelului de limbă engleză. 

1.Dezvoltarea englezei contemporane

Manualele folosite sunt create pentru a ilustra situaţii reale, din realitatea imediată. Profesorii care îi pregătesc pe elevi conform acestor manuale, îi învaţă engleza folosită în viaţa de zi cu zi, la şcoală sau la locul de muncă pentru ca ei să se descurce în prezent în acele situaţii. Limba este un organism viu, aflată în permanent schimbare, iar noi ne adaptăm acestor schimbări.

2. Examenele sunt gândite pentru o varietate de nivele şi utilizări

Toate examenele Cambridge sunt conform standardelor internaţionale pentru descrierea abilităţilor lingvistice CEFR (Common European Framework of Reference for Languages). Astfel, cei care au un astfel de atestat de limbă şi aplică pentru un loc într-o universitate internaţională sau pentru un anumit job într-o companie, vor putea preciza nivelul de limba engleză în acord cu un sistem recunoscut internaţional. De exemplu, dacă un licean cu nivel de engleză B1, doreşte să aplice la o universitate care acceptă exclusiv nivelul A, va şti că trebuie să se pregătească temeinic pentru a obţine acel rezultat şi a avea şansa de a fi admis la acea universitate.

3. Certificarea este acceptată internaţional la locul de muncă/procesul de imigrare şi în dosarele de studiu

Certificările permit accesul la locuri de muncă mai bune sau la universităţi de prestigiu. 15.000 de universităţi,angajatori şi instituţii guvernamentale, din toată lumea, acceptă examenele Cambridge.

4. O mare varietate de resurse

Cambridge ESOL oferă o multitudine de materiale atât video cât şi scrise, pe bloguri, având o prezenţă importantă în social media, materiale care sunt de mare ajutor atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Instituţia oferă şi resurse şi idei de lecţii profesorilor, certificări profesionale în predarea limbii engleze recunoscute la nivel internaţional: CELTA (care se poate obţine începând din acest an şi în România, doar la Shakespeare School) CELTYL şi DELTA. Fiecare examen are materialele dedicate, oferind materiale excelente atât cursanţilor cât şi profesorilor.

5. Internaţional şi disponibil în toată lumea

Acceptă atât engleza americană cât şi pe cea britanică. Testele de ascultare includ o varietate de accente, de la australian, la nord-american sau britanic. Există aproximativ 2.800 de centre autorizate de testare în 1.300 de ţări şi 52.000 de centre de pregătire. Candiaţii îşi pot alege ei când/unde/cum să dea examenul. Mai nou, există oportunitatea de a folosi calculatorul pentru a da examenul, dar rămâne valabila în continuare şi varianta clasică, pe hârtie. 

6. Sigur, corect, de încredere

Examenele Cambridge English sunt concepute astfel încât să fie potrivite pentru toţi participanţii, fără consideraţii de vârstă, gen, naţionalitate, limbă maternă sau origine etnică. Instituţiile organizatoare pot verifica rezultatul online, prin intermediul site-ului oficial CambridgeToate centrele de verificare respectă rigorile organizatorice pentru care sunt inspectate în mod frecvent.

7. Conţinutul examenului este pregătit de o echipă de cercetători de clasă mondială

Probele examenelor Cambridge sunt realizate de o echipă de cercetători/lingvişti de primă clasă. Ca parte integrală din Universitatea Cambridge, acestea respectă cu rigoare standardele de calitate.

8. Examenele Cambridge sunt valabile pe viaţă. Mai mult decât atât, o certificare Cambridge echivalează proba competenţelor lingvistice de la Bacalaureat. Există mai multe tipuri de examene recunoscute de Ministerul Educaţiei ca echivalente cu acestă probă pentru finalizarea liceului: IELTS (International English Language Testing System), PET (Preliminary English Test), PET for Schools (Preliminary English Test for Schools), FCE (First Certificate in English), FCE for schools (First Certificate in English for schools), CAE (Certificate in Advanced English), CPE (Certificate of Proficiency in English), BEC (Business English Certificate).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite