Idei de amenajare a balcoanelor, teraselor şi grădinilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrem nu vrem vara vine şi trebuie să ne gândim cum amenajăm spaţiile exterioare ale casei astfel încât să profităm la maxim de ele. Nu contează că avem curte sau un balcon micuţ, o oază de relaxare poate fi creată oriunde.

Am pus împreună câteva idei care sper să te inspire şi să te ajute să decorezi fără să te simţi îngrădit(ă) de metri pătraţi.

Ce poţi face într-un balcon mic?

Pentru spaţiile mici trebuie găsite forme de eficientizare. Iar cea mai la îndemână este să mergem pe verticală. Uite, spre exemplu, pe unul din pereţi îţi poţi face şi o mini-grădină.

image
image

Decoperi AICI mai multe modele de grădini verticale.

Dacă îţi plac plantele, le poţi sădi în ghivece sau jardiniere. Pentru a scuti spaţiu, atârnă-le în afara balconului (mai ales dacă este unul deschis). Plus că nu le vei lovi ori de câte ori treci pe lângă ele.

Mobilier pliabil este o altă soluţie grozavă în spaţiile mici. Desfaci doar ce foloseşti, iar restul stă strâns lângă perete aşteptând o zi cu musafiri.

Uite un VIDEO cu amenajări de balcoane mici

Ce poţi face pe o terasă?

Cuvântul terasă deja ne pune în faţa ochilor o arie mai mare, unde e loc şi de o masă cu scaune sau cu fotolii şi canapele, poate de un hamac şi de o mini-grădină cu flori şi legume. Fie că terasa este a unui apartament ori a unei case.

image

Dacă într-un balcon mic mobilierul nu este obligatoriu să fie unul de exterior pentru că se pliază şi se pune la adăpost iarna sau când plouă, pe o terasă deschisă e bine să optăm pentru piese din lemn tratat sau din plastic. Astăzi nu trebuie să te pricepi la aspectele acestea. Eticheta de mobilier de exterior a articolelor vândute în magazinele de profil îţi garantează că produsul rezistă bine şi la soare şi la umezeală şi vânt.

image

Priveşte aceste frumoase verande!

Ce poţi face într-o grădină?

Mulţi visăm la o curte întinsă în care să amenajăm diferite zone: una pentru luat masa, alta pentru relaxare, o alta pentru divertisment şi multe, multe flori, arbori şi arbuşti pentru a popula perimetrul. 

image

Să le luăm pe rând. Zona de luat masa este clar una permanentă, cel puţin în zilele cu vreme bună. Aşa că piesele de mobilier nu placă de acolo, dar pot fi aşezate sub o umbrelă sau un umbrar. Poate chiar într-un foişor. Alături e locul perfect pentru un grătar din cărămidă în care poţi coace chiar şi pâine.

Dacă ai o curte suficient de mare, ceva mai încolo poţi amenaja un spaţiu de relaxare, cu perne moi, baldachine şi şezlonguri. Piscina ar fi evident un plus.

Plantaţi pe lângă gard, arbuştii crează o atmosferă intimă, izolând perimetrul de ochii trecătorilor. Poate te inspiră stilul mediteranean.

Sursă foto

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite