Eşecul unei manipulări de mari proporţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grozăvia săptămânii ce se încheie nu ar fi fost completă dacă ea nu ar fi adus cu sine şi scandaloasa revenire în spaţiul public a unei persoane care în orice ţară europeană, cu un puternic şi consolidat set de valori juridice, politice şi morale, ar fi dat demult socoteală pentru abominabilele ei fapte.

Iar după aceea, adică după ani buni şi binemeritaţi de închisoare, ar fi făcut orice ca să se ascundă de ochii lumii.

Iată însă că în România, ţara unde chiar şi infractorii care, prin cine ştie ce prestidigitaţii au ajuns să facă parte din Parlament, au dreptul să legifereze în folosul propriu şi al celui care i-a înscris pe lista de vot asigurându-le un loc eligibil, se poate ca  un ins ce se face vinovat de un abuz grav în serviciu ce a costat viaţa unui tânăr pe numele lui Bogdan Gigină să apară la televiziune. Şi preţ de o oră şi mai bine să îndruge verzi şi uscate, să se prefacă a fi om de onoare, să mintă, să facă pe nevinovatul. Să spună, fără să îl oprească şi să îl pună la colţ nimeni, că a ajutat pe toată lumea, că şi-a făcut nesmintit doar datoria şi că, de când se ştie el pe lumea aceasta, nu a făcut decât să apere interesul naţional. Că este o victimă a justiţiei, că a fost pe nedrept trimis în judecată, că a stat îndeajuns în umbră şi că, având în vedere situaţia dificilă prin care trece ţara, s-a decis să revină în prim-planul vieţii politice. Dorind să îşi reia în posesie partidul pe care el l-a creat şi care, pe vremea în care l-a condus cu mână forte, nu a fost decât un fel de bodyguard, un fel de ordonanţă ba al PDL-ului în anii în care acesta era controlat, neconstituţional, de Traian Băsescu, ba al PSD-ului din perioada Victor Ponta. O va face cât mai curând posibil cu scopul de a-l readuce în actualitate după divorţul de PMP al aceluiaşi Traian Băsescu.

Numitul Oprea Gabriel, fost conducător de doctorate, deşi este agramat aşa cum sunt şi Viorica Vasilica Dăncilă, şi Dănuţ Andruşca, şi Valentin Popa-Pamblică, fost şef de partid, fost prim-viceprim-ministru, socotit la un moment dat ca un posibil succesor al unui Victor Ponta obosit şi devenit indezirabil chiar şi pentru cei care îi stăteau în preajmă, a apărut serile trecute la Realitatea Tv. La invitaţia justiţiarului Rareş Bogdan.

Numitul Oprea Gabriel şi-a făcut nestingherit numărul. A repetat până la saturaţie nu numai povestea că ar fi om de onoare, însuşire ce nu mă îndoiesc că l-a făcut să fie un stahanovist în fabrica de doctorate false, fără minimă acoperire ştiinţifică, ci şi placa ce l-a făcut celebru. Aceea cu interesul naţional. A spus că nu are nici o vină în moartea lui Bogdan Gigină. A pozat în victimă dar şi în fiinţă enigmatică, adâncind misterul legat de ceea ce s-a întâmplat în sufrageria proprie în seara alegerilor prezidenţiale din decembrie 2009. A fost ascultat cu gura căscată de amfitrionul emisiunii. Care s-a comportat aproape identic cu felul în care s-a manifestat Ion Cristoiu cu  ocazia pseudo-interviului cu Sebastian Ghiţă.

Operaţiunea de mega-manipulare a opiniei publice părea a fi aproape o reuşită dacă la numai câteva zile nu s-ar fi dat publicităţii înregistrarea comunicaţiilor radio din seara în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină. Au apărut şi alte mărturii referitoare la faptul că abaterile de la prevederile legale comise în seara cu pricina erau la ordinea zilei în Ministerul de Interne şi aceasta în folosul exclusiv al fostului său şef, generalul Gabriel Oprea. Tuturor acestor acuze, dl. Oprea le-a răspuns cu un tupeu formidabil. Stimulat, probabil, şi de modificările la Codurile penal şi de procedură penală operate săptămâna aceasta de coaliţia PSD-ALDE. Modificări ce îi sunt şi lui favorabile.

În octombrie 2015, după nenorocirea căreia i-a căzut victimă, din vina exclusivă a d-lui Gabriel Oprea tânărul poliţist Bogdan Cristian Gigină, am publicat pe adevărul.ro un editorial în care atrăgeam atenţia că, dacă fapta impostorului Oprea va rămâne nepedepsită, România riscă să devină Republica generalului Izmană.

Iată că generalul Izmană revine în actualitate chiar în zilele în care Parlamentul dezincriminează parţial abuzul în serviciu. Republica generalului Izmană este şi ţara în care furtul, hoţia abuzul în serviciu au primit binecuvântarea majorităţii parlamentare. În frunte cu numiţii Dragnea Liviu şi Tăriceanu -Popescu Anton Călin. Oare ce blestem să se fi abătut asupra României dacă sus-numiţii ar urma să fie înlocuiţi de Gabriel Oprea?

Deşteaptă-te, Române!

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro       

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite