După un record al elevilor promovaţi în etapa naţională a concursului Koala International Competition, România va fi reprezentată la internaţionale de 3 top-performeri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
koala

Lansat in norocoasa dată de 13 decembrie 2018, de către European Examinations Centre în calitate de partener oficial pentru România, concursul internaţional de limba engleză Koala International Competition a ajuns la momentul festiv, acela al premierii celor 12 top-performerilor naţionali, dintre care 3 ne vor reprezenta în iunie la internaţionale, în capitala europeană a tineretului Novi Sad (Serbia).

După 2 etape în care competiţia a fost strânsă şi provocările numeroase, faza orăşenească desfăşurată în 16.februarie.2019 şi, respectiv, faza naţională în 24.martie.2019, Koala International Competition ajunge la cel mai aşteptat moment: cei mai buni dintre elevii care s-au întrecut în concursul de limba engleză, vor fi premiaţi într-un eveniment special: Gala de Premiere a câştigătorilor naţionali şi centrelor educaţionale, sâmbătă, 20 aprilie 2019.

Gala va avea loc începând cu ora 10:00, la JW Marriott Grand Hotel, Bucureşti.

În cadrul evenimentului din 20 aprilie, EECentre şi sponsorii evenimentului LENOVO şi MONDLY vor premia pe cei 12 câştigători naţionali cu laptop-uri, smart device-uri şi licenţe care permit învăţarea limbilor străine în realitatea augmentată timp de un 1 an.

Vestea extraordinară este că 3 dintre elevii câştigători ai locului 1 (cu vârsta mai mare de 13 ani), pentru nivelurile A2, B1, B2, rezultaţi din faza naţională a Koala International Competition, vor reprezenta România, însoţiţi de profesori, la ETAPA INTERNAŢIONALĂ, stabilită în luna iunie 2019, la NOVI SAD, Serbia, Capitala Europeană a Tineretului în 2019.

Competiţia KOALA a fost presărată de surprize plăcute şi chiar de o situaţie excepţională. Conform obiectivelor iniţiale ale organizatorilor internaţionali ai concursului, după faza locală KOALA (stage 1) rata de promovabilitate în faza naţională (stage 2) prevedea ca 10% dintre elevii participanţi, să intre în stage 2: altfel spus, din cei circa 1.600 candidaţi, se prognoza la faza naţională în jur de 160 de copii.

Însă scorurile superioare obţinute de elevii participanţi au demontat estimarea organizatorilor internaţionali. Şi asta se datorează nivelului superior de pregătire la limba engleză: elevii români au reuşit să depăşescă baremul, ba chiar au stabilit un record de promovabilitate pentru stage 2 cu un numar record de candidaţi: 268!

Având aceste date, suntem bucuroşi că, în sfârşit, vă putem enumera câştigătoriii Koala, la finalul etapei naţionale:

Câştigători LOCUL I:

Nivel A1: Eduard Ştefan Popovici (Şc. Gim. Mircea Sântimbreanu, Bucureşti)

Nivel A2: Elena Grecu (C.N. Vaile Alecsandri, Galaţi)

Nivel B1: Raul Modi (Cambridge Special Language Centre, Deva)

Nivel B2: Andrei Vlad Dogaru (English Center, Constanţa)

Câştigători LOCUL II:

Nivel A1: Sara Gabriela Pleşa (Springfield, Bucureşti)

Nivel A2: Mihnea Ion Spătaru (Şc. Gim. Ştefan cel Mare, Alexandria)

Nivel B1: Oana Adela Stoichina (C.N. Gheorghe Ţiţeica, Dr. T. Severin)

Nivel B2: Fineas David Gavre (C.N. I.C. Brătianu, Haţeg)

Câştigători LOCUL III:

Nivel A1: Sara Ama Raicu (Şc. Gim. Mircea Sântimbreanu, Bucureşti)

Nivel A2: David Gadalean (Janos Zsigmond Unitarian Highschool, Cluj)

Nivel B1: Diana Andreea Burlea (C.N. Costache Negri, Galaţi)

Nivel B2: Andra Palada (I.C.H.B, Bucureşti) 

Dacă vă întrebaţi cine pleacă în Capitala Europeană a Tineretului nu vom mai prelungi suspansul. Dintre elevii câştigători numiţi anterior, la etapa internaţională a Koala International Competition de la Novi Sad, Serbia, vor merge:

§     Andrei Vlad Dogaru (B2) din Constanţa,

§     Raul Modi (B1) din Deva,

§     Elena Grecu (A2) din Galaţi.

Mai mult decât atât, în cadrul Galei Festive vor mai fi premiate şi centrele care au intrat cu mai mult de 40 de elevi în prima etapă a Koala International Competition.

Ca o retrospectivă, concursul Koala International Competition a fost lansat în România în luna decembrie 2018, astfel încât să poată fi începute înscrierile elevilor la concurs.

Competiţia propriu-zisă a debutat cu prima etapă, cea din 16 februarie 2019, în cadrul căreia 43 de centre de învăţământ public şi privat din 19 oraşe (16 judeţe) ale ţării şi-au întrecut cei 1.600 de elevi la cea mai iubită competiţie de limba engleză.

Succesul Koala a fost fulminant şi, după cum era de aşteptat, elevii au fost foarte bine pregătiţi.

Cea de-a doua etapă a concursului a avut loc pe 24 martie 2019, iar pentru facilitarea accesului candidaţilor, competiţia a fost susţinută în 7 mari oraşe ale ţării: Bucureşti, Arad, Cluj Napoca, Bacău, Galaţi, Sibiu, Craiova, în cadrul centrelor educaţionale partenere ale EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE.

Concursul KOALA este fost organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) – organizatorul pe plan global al concursului de limba engleză KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

În prezent, concursul KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org) este susţinut în următoarele 20 ţări: Albania; Bulgaria; Serbia; Thailanda; Cipru; Grecia; Portugalia; Emiratele Arabe Unite; Egipt; Maroc; Uzbekistan; China; Turcia; Birmania; Kosovo; Iran; Romania; Malaezia; Mongolia; Uruguay.

Pentru ediţia anului academic 2020, următoarele 5 ţări aşteaptă aprobarea intrării în competiţie: Franţa, Spania, Italia, Vietnam, Azerbaidjan.

PARTENER MEDIA = PEDAGOTECA.ro

It’s cool to be KOALA | It’s life changing.

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) şi TRINITY College London - să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană. Din primavăra anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) funcţionează în Romania AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatură oferită de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), în semn de recunoaştere a îndeplinirii criteriilor funcţionale: livrarea de examene de limba engleză la standarde internaţionale, servicii de excelenţă oferite clienţilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din ţară. EECentre este un standard de referinţă în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaţionale. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite