50 de centre de învăţământ din România şi-au întrecut elevii pasionaţi de limba engleză, la Koala International Competition. Ce urmează

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Koala International Competition
Koala International Competition

Cu ceva timp în urmă, vă povesteam despre cum una dintre cele mai iubite competiţii de limba engleză, care se adresează tinerilor cu vârste între 8-18 ani, urma să se desfăşoare în România, prin European Examinations Centre.

Mult-aşteptatul eveniment s-a produs, în prima sa etapă, pe 16 februarie 2019, când peste 300 de copii şi tineri s-au adunat la Hotel Hilton din Bucureşti, pentru a-şi testa nivelul de limba engleză în cadrul concursului Koala International Competition.

Concursul a avut loc simultan în 19  oraşe din ţară, prin implicarea a nici mai mult nici mai puţin de 50 de centre de învăţământ, deopotrivă din sectorul public şi privat, numărul participanţilor la nivel naţional fiind unul foarte ridicat, pe măsura entuziasmului şi energiei debordante, inspirate de însuşi conceptul propus de eveniment.

Nivelurile lingvistice testate în cadrul competiţiei au fost patru, respectiv A1 şi A2 (Basic User conform CEFR), B1 şi B2 (Independent User conform CEFR).

Participanţii emoţionaţi şi plini de spirit competitiv au fost însoţiţi de părinţii lor, iar atmosfera a fost una plină de energie, suspans şi de efervescenţă, pe durata întregului eveniment, aşa cum a fost el surprins de cameramanii invitaţi, într-un material video dinamic.

Acum, pentru că prima etapă a trecut, aşteptăm rezultatele care îi vor propulsa pe cei mai buni şi pregătiţi elevi în cea de-a doua etapă a competiţiei şi, de ce nu, dacă reuşeşc să rămână în concurs şi mai departe, în etapa finală. 

Aşadar, o parte din concurenţii primei etape se vor califica în următoarea fază a concursului Koala International Competition, cea naţională, programată pentru data de 24 martie 2019.

Câteva elemente importante care privesc organizarea concursului, cât şi nivelul înalt de seriozitate şi de profesionalist, ar fi de menţionat: aşa cum a fost şi cazul primei etape, subiectele concursului Koala sunt unice şi vor fi unice la nivel european, până la finalul competiţiei, fiind proprietatea organizatorilor internaţionali, International Testing Authority şi nu sunt făcute publice.

Totodată, după concurs, EECentre colectează şi expediază fişele către organizatorii externi, în vederea corectării materialelor, asigurându-se astfel obiectivitatea punctajelor şi alinierea la standard internaţional a rezultatelor tuturor candidaţilor din ţările participante. 

Rezultatele primei etape a concursului, pe care suntem convinşi că le aşteptaţi cu sufletul la gură, vor fi comunicate în aproximativ 3-4 săptămâni de la încheierea primei etape, către EECentre, în sarcina centrului intrând distruibuirea rezultatelor către centrele partenere şi candidaţilor înscrişi pe patforma online. Totodată, EECentre va emite şi va expedia certificatele către candidaţii din prima etapă a concursului Koala, după cum urmează:

·      Certificat de calificare: pentru toţi participanţii calificaţi în cea de-a doua etapă Koala, cu menţionarea punctajului acumulat;

·      Certificat cu rezultat: pentru elevii care reuşesc să obţină 50% din maximum de puncte, dar fără a se califica în cea de-a doua etapă Koala;

·      Certificat cu de participare: pentru elevii care obţin sub 50% din punctajul maxim şi care nu se califică în etapa naţională.

Etapa a II-a a concursului va consta în susţinerea a două probe: cea de Listening (10 minute) şi cea de Reading&Writing (70 de minute). Astfel, concursul va dura, în total, 80 de minute. Participanţii vor redacta o temă scrisă, încercând să dea tot ce este mai bun, pentru a fi performanţi şi, de ce nu, câştigători.

După citirea atentă a textelor date, va urma o serie de aproximativ 40 de întrebări cu răspunsuri multiple. În plus, va exista şi o componentă de ascultate şi de scriere, nu doar de citire, astfel încât competiţia să îi motiveze şi să îi evidenţieze pe cei mai pregătiţi elevi. 

În etapa naţională au acces exclusiv candidaţii care primesc certificate de calificare, iar perioada de înscriere este 9-13 martie 2019 (reprezentând acordul candidatului de a participa în etapa naţională). Mai mult decât atât, concurenţii câştigători sunt înregistraţi în mod gratuit în etapa naţională a Koala International Competition.

La finalul etapei naţionale, 12 tineri participanţi vor fi premiaţi astfel:

 * 4 elevi x locul 1 (A1, A2, B1, B2) = set produse (inclusiv smart device) marca LENOVO;

*  4 elevi x locul 2  (A1, A2, B1, B2) = set produse (inclusiv smart device) marca LENOVO;

* 4 elevi x locul 3  (A1, A2, B1, B2) = set produse marca LENOVO.

Dincolo de aceste premii, există, bineînţeles şi o miză supremă: participarea celor mai buni dintre cei buni în Etapa INTERNAŢIONALĂ, la Novi Sad, Serbia, în luna mai 2019, despre care vor reveni cu detalii, la momentul potrivit.

NOTĂ: În etapa internaţională vor merge doar câştigătorii locului I, cu vârsta mai mare de 13 ani. Finaliştii cu vârsta mai mica de 13 ani nu vor participa la competiţia internaţională, dar vor fi recompensaţi cu premii echivalente cu valoarea călătoriei. 

Mai multe informaţii de interes vizând regulamentul concursului Koala pot fi accesate aici.

It’s cool to be KOALA!

***

KOALA este una dintre cele mai dinamice şi populare competiţii globale şi a construit o reală comunitate internaţională în jurul ideii care, de această dată, este adusă în România prin EECentre.

PARTENER MEDIA = PEDAGOTECA.ro

European Examinations Centre (EECentre) este o instituţie autorizată de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) şi TRINITY College London - să furnizeze, în România, examene de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană. Din primavăra anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) funcţionează în Romania AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatură oferită de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), în semn de recunoaştere a îndeplinirii criteriilor funcţionale: livrarea de examene de limba engleză la standarde internaţionale, servicii de excelenţă oferite clienţilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din ţară. EECentre este un standard de referinţă în România pentru organizarea examenelor lingvistice internaţionale.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite