Dumnezeu şi beizadeaua doamnei senator

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Da, există personaje mai nesimţite chiar şi decât politicienii: beizadelele politicienilor!

O asemenea odraslă a atins culmi nebănuite ale abjecţiei şi ratării. Se numeşte Răzvan Plăcintă, are 20 de ani şi este fiul doamnei Sorina Plăcintă, senator PDL şi fost ministru al Tineretului.

Băiatul este de-a dreptul iresponsabil. Locul lui se află fie la puşcărie, fie la balamuc. Recunosc că m-am simţit excelent, ieri, când am aflat că judecătorii i-au dat mandat de arestare pe 29 de zile. Să împartă celula cu violatorii, să-şi ducă plosca precum criminalii, să respire acelaşi aer cu traficanţii.

Orice om mai greşeşte pe lumea asta, mai ales dacă are mintea necoaptă. Rar i se întâmplă însă unui pământean să adune la 20 de ani atâtea păcate şi să provoace atâta nenorocire în jurul său precum acest cocalar din Focşani!

Răzvan Plăcintă este ceea ce se numeşte un copil de bani gata. Destoinica sa mamă a făcut afaceri rentabile, care i-au adus o avere considerabilă. Apoi, beizadeaua s-a trezit fiu de demnitar. Şi a intrat în spirala ratării: cluburi, motoare, fiţe, gagici, teribilism. Băiatul a fost trimis şi la studii în străinătate. La Montreux, în Elveţia (superbă zonă!). Numai că - vorba unui consătean al meu - flăcăul s-a dus bou şi s-a întors vacă. În loc să profite de şansa pe care alţi tineri nu o au, domnişorul Plăcintă ot Focşani şi-a făcut culcuş într-o organizaţie anarhistă: Prima Biserică Ateistă. Învăţătura deprinsă acolo s-a concretizat într-un gest de o jegoşenie cutremurătoare: Răzvan Plăcintă s-a pozat în timp ce urina pe o troiţă, apoi a postat fotografia pe Facebook, cu un comentariu diavolesc: „Asta fac eu cu Dumnezeu!".

Acesta este individul care luni seară a nenorocit un om, trecând intenţionat cu maşina peste el. Bărbatul avea o singură „vină": sărise în apărarea prietenei lui Plăcintă, pe care acesta o tampona bezmetic, în centrul Capitalei, de ciudă că fata hotărâse să-l părăsească.

Doamna senator Plăcintă, mama pezevenghiului, a sărit să-şi apere, ba chiar să-şi laude odrasla: „Băiatul meu e independent şi mă bucur că l-am crescut aşa". Şi când te gândeşti că mamiţa a fost ministru al Tineretului, deşi nu i-a putut arăta calea cea dreaptă nici măcar tânărului care-i este fiu...

Singura independenţă pe care şi-a câştigat-o beizadeaua familiei Plăcintă este cea faţă de credinţă, de raţiune şi de bun-simţ. Şi-a propus să devină ateu şi a reuşit. A ajuns un om fără Dumnezeu. Dar a mers şi mai departe: a încercat să-L umilească pe Cel de Sus.
Or, asta nu se poate!

Cine te crezi tu, mă, belitule, să treci cu maşina chiar şi peste Dumnezeu? Asta faci tu cu El? Stai să vezi ce face El cu tine!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite