Decorarea casei în culori de vară

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vara este o adevărată paradă a culorilor! Nu vă sfiiţi să le folosiţi şi în decorarea casei!
Vara este o adevărată paradă a culorilor! Nu vă sfiiţi să le folosiţi şi în decorarea casei!

Ei şi uite că s-a deschis şi sezonul estival 2015. Multă lume a fost la mare, iar şi mai multă la petreceri câmpeneşti şi evenimente publice. Dar pentru că astăzi este 2 mai şi avem un weekend întreg în faţă pentru diverse activităţi, m-am gândit să vă propun câteva idei de decorarea a casei în ton cu noul anotimp.

Vara înseamnă culoare, energie, aromă, aşa că motivele sunt întemeiate să ne inspirăm din mediul exterior şi în amenajarea interioarelor. Să începem cu paleta cromatică. Tonurile ce descriu cel mai bine acest sezon sunt: galben, verde, bleu, turcoaz, lila, roşu, oranj. Şi derivatele lor merg la fel de bine. Eu ador pastelurile, aşa că le propun în fiecare sezon, datorită aerului delicat pe care îl aduc ambientului.

vara 2

Pentru că am pomenit de delicateţe, în sezonul cald sunt recomandate ţesăturile fie din fibre naturale, fie cele extrem de fluide. Pernele şi husele din in sunt varianta perfectă pentru zilele şi nopţile toride, iar perdelele din mătase, organza sau chiar voal permit aerului să circule uşor prin încăpere. De altfel, aceasta este şi cea mai uşoară formă de introducere a culorii în ambient, prin ţesături. Câteva rame decorative, un abajur cu imprimeu floral şi draperii în culori de vară şi transformarea este gata!

vara 3

Revenind puţin la pasteluri, ele merg foarte bine în combinaţie cu decoraţiunile marine:

vara 4
vara 5

Găsiţi AICI mai multe idei de amenajări inspirate de valurile mării.

Dacă tot s-a încălzit afară, nu neglijaţi terasele şi grădinile. Iar înainte de a ajunge la amenajare, ar fi bine să începeţi cu lăcuirea lemnului şi metalului. De ce? Pentru că lacurile, grundurile, laxurile, emailurile şi diferite uleiuri speciale oferă protecţia necesară împotriva razelor arzătoare ale soarelui.

Pe site-ul personal vă povesteam la un moment dat despre design-ul nordic şi despre modul în care culorile pot anima acest stil caracterizat de linii simple şi de piese de mobilier puţin ornamentate. Deoarece multe dintre creaţiile ce îi aparţin sunt atemporale, datorită funcţionalităţii şi adaptabilităţii într-o multitudine de spaţii, alternarea nuanţelor de la un sezon la altul se poate face cu o destul de mare uşurinţă. De altfel, dacă vă doriţi o bază pe care să puteţi varia cu uşurinţă, design-ul scandinav este o bună variantă.

image

Despre cum puteţi amenaja un apartament mic în stil nordic în culori de vară am scris AICI

Indiferent de culorile pe care le alegeţi pentru a aduce un plus de dinamism şi vitalitate în ambientul dumneavoastră, nu vă sfiiţi să combinaţi tonurile. Efectele lor asupra stării de bine sunt uriaşe. Încercaţi!

Spor la decorat!

//Sursă foto: Life of Virginia Street, The Lily Pad Cottage, Inspired by Charm, Mr. Bright Bazaar, Pinterest

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite