Cum păstrăm contactul cu limba engleză, în vacanţă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu totii ne bucuram atunci cand vine vara! Soare, zile mai lungi, vacanta, concediu, motive sunt nenumarate. Dar, ca parinti, realizam ca, mai ales vara, dupa ce s-au relaxat cateva zile, copiii incep sa se plictiseasca si atunci trebuie sa le ocupam timpul in mod util si placut.

Cum facem asta? Exista mai nou pe piata tot felul de variante, de la tabere de vara, cursuri intensive, activitati sportive, pana la diverse ateliere creative sau cluburi de lectura, prin care ei pot face ceva constructiv cu timpul lor. 

Recomandarea mea este sa adaugati in reteta unei vacante de vara reusite pentru copiii vostri si cativa stropi dintr-o limba straina. Fie ca e vorba de engleza, franceza, germana si asa mai departe. Cunoasterea unei limbii straine este extrem de folositoare in ziua de azi, prin urmare, timpul petrecut studiind-o este, cum spun englezii, quality time well spent, pe timp de vara.  Idei gasiti peste tot... fie ca alegeti o tabara internationala, fie ca alegeri un curs de vara intr-o limba straina sau invitati oaspeti vorbitori nativi din alte tari la voi acasa, contactul copilului cu vocabularul si gramatica unei limbi straine este esential.

In timpul anului scolar, invatarea se face repetitiv, la anumite ore, in anumite zile, iar copiii sunt nevoiti sa se imparta intre orele de scoala cu multe materii, teste, teme si proiecte. In timpul vacantei, ei se pot relaxa si pot lua invatatul ca pe o activitate distractiva, facand o imersiune in materia studiata.

Daca alegeti cursuri de vara de limba engleza, de exemplu, asigurati-va ca ele sunt intensive – se desfasoara zilnic pe o perioada scurta de timp de doua sau trei saptamani. Este la fel de important sa fie incarcate de activitati interactive, care se desfasoara sub emblema jocurilor de rol si a competitiilor.

Scopul lor este de a exersa notiunile de gramatica deja invatate, de a imbogati vocabularul sau de a compensa nevoia de invatare a cursantilor care se afla intre doua niveluri de limba engleza, fiind de mare ajutor pentru copii atunci cand reiau studiul, in toamna. La cursurile de vara, programa trebuie sa fie aerisita metodic si intesata cu activitati distractive ca jocuri de rol, exercitii de improvizatie, elaborarea de proiecte in clasa alaturi de colegi.

Prin natura cursurilor de vara, atunci cand copiii se distreaza, cand devin actori in spectacole de stand-up comedy, calatoresc in jurul lumii sau patrund in lumea povestilor, totul petrecandu-se in limba engleza, cursantii abia asteapta sa vina la inca o sedinta, nerabdatori sa se intalneasca cu noii prieteni si sa vada ce aventuri ii mai asteapta si ce lucruri noi mai pot descoperi.

Ei nu se simt ca in timpul unui curs scolar, ci mai degraba vin la o intalnire intre prieteni, relaxanta, amuzanta, de unde asimileaza notiunile noi de vocabular si isi imbunatatesc abilitatea de a conversa in limba engleza, in mod natural si placut. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite