Centru specializat sau meditaţii?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri de limba engleză la Shakespeare School

Ne apropiem de începutul unui nou an şcolar şi cu siguranţă cei care sunteţi părinţi aţi început deja să vă gândiţi la acest lucru. În afară de rechizite, manuale, lista poate fi completată cu diverse activităţi extra-şcolare, de la cursuri de balet, la diferite sporturi, lecţii de pian şi aşa mai departe. Cum rămâne însă cu aprofundarea unei limbi străine?

E de ajuns ceea ce învaţă copiii la şcoală? Apelăm la un meditator, eventual la un centru specializat în predarea unei limbi străine? Ştiu că există multe dezbateri pe tema avantajelor învăţării unei limbi străine într-un centru specializat şi cu ce este mai bună alegerea unui astfel de loc comparativ cu opţiunea studiului individual.

Măreşte eficienţa asimilării limbii? Sau din contră? Cursanţii au mai multe şanse să ia examenele cu note mai mari? Am analizat câteva studii de marketing şi rezultate ale unor interviuri realizate atât în rândul cursanţilor, cât şi al părinţilor acestora si m-am gândit sa va prezint mai jos câteva dintre concluzii.

Sunt doar câteva motive pe care să le aveţi în vedere în momentul în care alegeţi cum e mai bine să îl ajutaţi pe copilul dumneavoastră să aprofundeze o limbă străină. Decizia dacă alegeţi una sau cealaltă variantă o veţi lua, desigur, bazându-vă pe felul în care cei mici se comportă în comunitate şi pe tipul lor de personalitate.

Aşadar, iată zece lucruri pe care le-am aflat despre studiul unei limbi străine într-un centru specializat:

1.   Studiul în cadrul unui grup dezvoltă latura empatică.

Celor care au învăţat în grup li se dezvoltaseră mai bine latura empatică a personalităţii. De ce ne preocupă acest lucru? Pentru că în ultima vreme copiii oricum petrec foarte mult timp solitari, jucându-se pe tablete, pe smart phone, urmărind programele de la televizor, stând pe calculator şi aşa mai departe. Aceste preocupări îi fac să uite de comunicarea cu cei de vârsta lor. 

2.   Metoda de lucru testată şi studiată.

Materia este mai bine organizată atunci când ne referim la un centru de predare a unei limbi străine. Profesorii predau după o anumită structură, analizată, studiată şi verificată. În plus, materia se parcurge pe module de studiu, în funcţie de vârsta şi nivelul de pregătire al cursantului. Practic, nimic nu se face la voia întâmplării, ci după o structura bine stabilita, iar cursanţii sunt admişi în grupe în urma unor testări de nivel şi cunoştinţe.

3.    Într-un grup mai mare poţi face cursuri interactive, distractive

În sondajele studiate, cei mici menţionau de fiecare dată când era vorba de învăţare în grup,  partea legată de interactivitate. Cântece, jocuri, dezbateri, sunt câteva dintre activităţile pe care le poţi aborda în predarea unei limbi străine. Iar când grupurile de copii sunt destul de mari încât să îţi permită acest lucru, învăţarea se face într-un mod relaxat. Să înveţi cu plăcere este cel mai important lucru, indiferent de materia pe care o studiezi. Iar într-un centru de limbi străine, profesorii angajaţi ştiu să îşi facă meseria cu drag.

4.    Învăţarea într-un grup de cursanţi te scoate din lumina reflectorului

Se ştie că un copil e timorat atunci când e singurul întrebat în legătură cu subiectul respectiv. Când întrebarea este însă adresată mai multor elevi, dispare acea frică şi copiii învaţă atât din răspunsurile lor cât şi din greşelile altora, fără a se simţi la un interogatoriu.

5.  Tehnica de ultimă generaţie şi succesul unui curs

Dotările şi materialele didactice ale unui centru de studiu fac ca procesul învăţăturii să fie plăcut, amuzant, interesant, diversificat.

6.   Recompensele de la finalul unui an de studiu

Un centru privat încheie anul şcolar cu serbări dedicate părinţilor. Acestea adună la un loc eforturile lor de peste an şi prezintă rezultatele cursanţilor la finalul unui an şcolar. Este momentul în care ei pot să strălucească şi să arate tot ce ştiu, tot ce au învăţat.

7.   Apartenenţa la un grup e importantă

Socializarea, faptul ca îşi fac prieteni noi, cu care se iau la întrecere, concurează, comunică despre teme, au subiecte comune.

8.   Lucrul în echipă

Să înveţi să fii un team player este ceva ce nu se prea predă la şcoală, însă este un lucru pe care îl poţi învăţa din experienţa unui curs de limbi străine într-un centru privat, alături de colegii de grupă. 

9.    Poţi învăţa din greşelile tale dar şi din cele ale colegilor de grupă

Când faci parte dintr-un grup de cursanţi, profesorul punctează nu doar ceea ce faci tu greşit dar şi ceea ce fac alţii. Astfel, poţi învăţa de la fiecare. De multe ori există copii buni, muncitori, dar timoraţi, pe care sublinierea greşelilor i-ar face şi mai timizi, pe când ascultarea şi corectarea greşelilor în grup, le dă mai multă linişte pentru a se concentra la ceea ce trebuie reţinut.

10. Alte avantaje pe care ţi le oferă un centru specializat în predarea unei limbi străine

Costurile procesului de învăţare în grup este mai mic decât cel individual. Rapoartele de progres fac ca părinţii să aibă mereu un control al calităţii studiului. Miza pusă în joc – examenele internaţionale – dau un scop învăţării, un motiv de mândrie. Iar evaluările finale, care arată şi rezultatele testelor, dau o notă de realism şi obiectivitate nivelului de engleză atins.

Vouă care vi se pare soluţia ideală pentru asimilarea limbii engleze? Ce se potriveşte cel mai bine copiilor dumneavoastră? Aşteptăm mai jos răspunsurile voastre.

Fondat în anul 2002, centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School a avut o evoluţie remarcabilă, reuşind să se diferenţieze de celelalte centre deja existente pe piaţa prin profesionalismul serviciilor oferite şi printr-o altfel de abordare a predării limbii engleze.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite