Asistăm la o nouă „mineriadă“: acelaşi film, alţi actori: Jandarmeria Română!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am revăzut astăzi, la rece, filmul evenimentelor de ieri şi am ajuns la o singură concluzie: asistăm la acest moment la o acţiune ilegală şi violentă a Jandarmeriei Române şi Ministerului de Interne împotriva Poporului Român. Am văzut români bătuţi cu bestialitate de jandarmi exact ca acum mai bine  de 20 de ani. Nimic nu s-a schimbat: acelaşi film, alţi actori.

Puneţi în loc de Dragnea numele de Iliescu şi în loc de jandarmi titulatura de mineri. Ceea ce va ieşi este o reeditare a represiunilor antidemocratice de după 1989, atunci când neo-comuniştii au vrut să păstreze puterea totală chiar şi cu preţul renunţării la orice normă democratică.

Şi acum, ca şi atunci, am asistat la provocări, la o intervenţie ilegală şi în forţă. Cel mai probabil nu doar istoria ci şi justiţia, la momentul schimbării actualei guvernări, va ajunge să judece cele petrecute.

Protestatarii au perfectă dreptate: Jandarmeria Apără Hoţia! Şi acum, ca şi acum un sfert de secol, jandarmeria apără nu statul de drept ci un sistem corupt ce a acaparat treptat toate instituţiile statului.

Ruşine acelor jandarmi care execută fără să vadă şi să comenteze legalitatea sau ilegalitatea unor decizii politice transpuse în comenzi militare. În stradă se află prietenii lor, iubitele lor, părinţii lor.

Ordinele în structurile militare se execută dacă şi numai dacă ele sunt justificate de lege. Dacă avem ordine care contravin legislaţiei existente, atunci cel care primeşte acel ordin are obligaţia legală de a nu-l respecta şi de a raporta în scris primirea lui.

Băieţii deştepţi nu vor da niciodată ordine scrise ci pe sub mustaţă.

Generali analfabeţi cu 4**** făcuţi de Oprea la cârciumă, dau ordine pe sub mustaţă şi trimit spre sacrificiu în faţă domnişoare de 20 de ani. Ruşine celor care au stat în spate în timp ce colega lor era sacrificată numai ca generalii să aibă justificare în faţa şefilor care i-au pus acolo nu pe merit ci pe capacitatea de a negocia la birt. Ruşine acelor generali de carton şi bravo protestatarilor care au intervenit pentru a asigura protecţia celor doi implicaţi jandarmi implicaţi în incident.

Nu am fost în Piaţă  şi am avut ocazia să analizez la rece. Am văzut jandarmi care băteau cu bestialitate oameni la întâmplare, oameni care nu au răspus sub nici o formă prin violenţă. Nu ştiu cum se poate impune ordinea astfel.

Văd o mână de oameni politici care vin şi dezinformează opinia publică exact ca în 1990, în care laudă Jandarmii aşa cum mulţumea şi Iliescu minerilor în 1990.

Istoria se repetă. Iată că şi de această dată se demonstrează  că aşa este.

Nu vom asista la nici o demisia căci băieţii acolo sunt puşi să apere un grup de interese şi nu ţara. Nu onoarea primează ci gaşca. În urma unor proteste similare Emil Boc a plecat. În urma unor proteste similare Victor Ponta a plecat. În acest caz nimeni nu va pleca, cel puţin nu de bună voie.

La acest moment Jandarmeria s-a  compromis total în faţa celor de pe stradă, diasporei şi a celor aflaţi în faţa televizoarelor. Rămâne ca nu doar istoria ci şi procuratura să judece, atunci când se poate, faptele regretabile de acum.

Românii au demonstrat ieri că nu sunt simple oi, iar jandarmii au demonstrat că nu sunt câini ci lupi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite