AngelConnect - punte de legătură între antreprenori şi investitori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

VentureConnect, una din primele iniţiative din România care aduc laolaltă antreprenori şi  investitori din domeniul IT-tehnologie online, a lansat AngelConnect.ro, platformă gândită ca o comunitate de business-angels pentru România şi Europa de Est.

 Obiectivul platformei AngelConnect este de a asigura un mijloc de comunicare între cele două părţi implicate în comunitate: oamenii de afaceri care au nevoie de capital şi investitorii care au acest capital şi sunt în căutare de afaceri în care să investească. Practic, platforma AngelConnect este o continuare online a ceea ce sunt evenimentele VentureConnect în offline (pitching şi mentoring). 

  

 Până acum reţeaua AngelConnect a reuşit să adune împreună 15 investitori printre care şi Radu Georgescu (fondator GECAD), Marius Ghenea (fondator al Flamingo, FIT Distribution), Orlando Nicoară (manager general Mediafax), Vlad Stan (fondator Vodanet, Geekcelerator), Eleven Accelerator (fond de investiţii din Bulgaria), Alexandre Almajeanu (founder VoyagerMoinsCher). 

  

 Din câte văd eu, AngelConnect se doreşte a fi un fel de AngelList (Angel.co) care este o comunitate puternică din SUA înfiinţată în 2010 şi care face cam acelaşi lucru: reuneşte startup-urile din tehnologie cu potenţiali investitori în acest domeniu. 

  

 "Beneficiile includerii în comunitatea AngelConnect sunt numeroase, variind de la o cunoaştere aprofundată a companiilor care au nevoie de investiţii şi a diverselor oportunităţi de investiţii alături de alţi posibili investitori, la modalităţi de cunoaştere a noilor evoluţii din diverse segmente ale industriei IT", spune Marius Ghenea, Business Angel şi membru în Boardul VentureConnect.  

 Deocamdată platforma este în limba engleză, dar bănuiesc că o vor regionaliza (traduce în limbile de circulaţie locală)  pe măsură ce interesul pentru ea va creşte. 

  

 Proiectul VentureConnect.ro a fost lansat în 2010 de către Ana Maria Andronic (Senior Associate la Biriş Goran) şi Daniel Vişoiu (Partener la Biriş Goran), împreună cu un grup de antreprenori IT-online precum Marius Ghenea (antreprenor şi business-angel), Radu Georgescu (preşedinte GECAD Group), Orlando Nicoară (director general Mediafax Group şi antreprenor online), Peter Barta (director executiv al Fundaţiei Post-Privatizare) şi Dragoş Rouă (antreprenor online).  

 În luna februarie 2012,  a fost lansată Fundaţia VentureConnect, dând startul altor programe dedicate mediului antreprenorial: Venture Mentoring şi comunitatea de business angels AngelConnect.   

  

image

Recent, 27 Noiembrie, VentureConnect a avut o noua sesiune (numărul 6) de prezentare business-uri, sesiune ţinută la HUB Bucharest. 

 Din 34 de proiecte (din 5 ţări) au fost acceptate 14 care au fost considerate cele mai promiţătoare (business-uri din România, Bulgaria şi Croaţia): RCA-Ieftin, Finzoom, Carscup, Nexi, 2Parale, KeenSkim şi altele. Reprezentanţi din zona de investiţii şi-au arătat interesul de a participa: 3TS, Xevin Ventures (Polonia), Eleven (Bulgaria), LauncHUB (Bulgaria), Alps Ventures (Austria), S2 Ventures, Early Bird, IQON, Capital Partners. 

 VentureConnect a oferit şi sesiuni de training înainte de eveniment în aşa fel încât antreprenorii să fie mai pregătiţi în a-şi prezenţa afacerea în faţă investitorilor. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite