Alături de Victor Ponta

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt unul dintre cei 5.264.383 votanţi ai lui Victor Ponta si ma mandresc cu asta. Nu sunt dintre cei care caută acum greseala in lucruri de suprafata, instrumente, vehicule si asa mai departe cand de fapt cauza fundamentala duce cu mult in trecut si tine si de trasaturile psihologice fundamentale ale poporului român magistral surprinse de Dumitru Draghicescu, Constantin Radulescu Motru si altii, cu un mare accent pe partea emotională.

Sunt unul care cred in continuare ca Victor Ponta poate si trebuie sa continue proiectele la care s-a angajat. Nu sunt dintre cei care cred că revolutia” va dura mai mult de cateva zile. Sunt unul dintre cei care cred ca emotia a invins ratiunea, ca mai mereu in momentele de rascruce ale societatii romanesti – ca altfel nu eram unde suntem acum. Nu fac parte dintre cei care contesta propagandistic orice evolutie economica si sociala din ultimii ani, cand toata lumea care conteaza  (si din interior si din exterior) constata acest lucru. Sunt dintre cei care cred ca in ultimii doi ani si jumatate Romania a avut cea mai mare eficienta a guvernarii – si asta nu o spun propagandisti ci Banca Mondiala. World Economic Forum, FMI, OECD s.a.m.d. Nu sunt dintre cei care propaga statul minimal din canapelele capitonate cu blanuri de lux create special pentru a stimula dezbaterea ideilor de laborator lasate abandonate de tarile dezvoltate cu ani in urmă. Sunt dintre cei care cred ca un balans intre stimularea sectorului privat si masuri de dreptate sociala este benefic pentru economie si societate.

Nu fac parte din echipa celor care considera ca Romania poate fi o autocratie a elitelor, ca polarizarea si segregarea fac bine societatii romanesti acum si pe viitor. Sunt din tagma celor care muncesc mult si care cred ca doar plusurile graduale, sustenabile sunt cele care dainuie peste timp. Nu ma alatur celor care cred ca sunt mai destepti si mai curati si mai morali decat cei ce au fost etichetati rusinos drept asistati social, cersetori, nespalati, fara dinti s.a.m.d. Sunt dintre cei care cred ca Romania are un potential uman si economic ridicat, ca resursele trebuie puse la treaba cat mai bine si ca un proiect national este oricand binevenit. Nu intru in “casa” celor care cred ca democratia “a fost salvata” duminica si ca in viitor ea se va consolida peste măsură. Intru, citesc si dau like celor care cred si argumenteaza corect ca Romania a fost si va ramane o democratie stabilă. Cred in cei care considera ca institutiile statului incep sa functioneze corect, sa fie din ce in ce mai independente si ca exista o speranta. Nu cred in cei care considera ca a intarzia/stopa lupta impotriva coruptiei reprezinta un lucru bun, dar da, ii admir pe cei care opineaza ca abordarea trebuie sa fie simetrica.

Sunt dintre cei care cred ca Victor Ponta mai mare mult de construit si ca acum are o mare sansa – sa curete partidul de vulnerabilitati, sa profesionalizeze si mai mult PSD si sa duca o batalie corecta bazata pe argumente cu puterea ce va sa vina. Nu sunt dintre cei care cred ca doar la unii sunt coruptii si altii sunt ingeri, ca unii sunt prosti si altii destepti. Sunt de aceeasi parte cu cei care considera ca pluralismul opiniilor este benefic si ca injuraturile si scuipatul din ultimele zile fac mult rau credibilitatii pe care unii se chinuie sa o creeze Presedintelui ales. Nu agreez ideile conform carora cultul personalitatii ridicat la rang de problema nationala in aceste zile ii va face bine alesului majoritatii romanilor. Sunt dintre cei care am ales un alt Presedinte si merg alaturi de el atata timp cat demonstreaza prin fapte ca iubeste Romania, nu este corupt si este bine pregatit pentru functiile de demnitate publica. Nu sunt dintre cei care nu recunosc majoritatea dar fac parte dintre cei care ma las mai greu pacalit de osanalele si ridicatul in slavi ce se perinda acum in media.

Da, sunt de acord cu cei care cred ca asteptarile sunt imense si ca noul Presedinte este privat de perioadele de gratie acordate celorlalti pana acum si ca joaca pe muchie, riscant. Nu, nu sunt de acord cu diversiunea  creata in jurul ideii “Ponta intervine in justitie” cand am un exemplu personal mult mai aproape – cand am fost numit consilier de stat in ianuarie 2013 in primele zile mi s-a spus sa fiu foarte atent la tot ceea ce inseamna probleme juridice, incepand chiar cu completarea corecta a declaratiei de avere – pentru ca nimeni niciodata nu-mi va ierta o astfel de greseala si voi pleca imediat.

Sunt printre cei care cred ca Ponta a platit niste greseli ale caror seminte le-au plantat altii. Nu sunt dintre cei care neagă existenta unui plan bine stabilit si perfect implementat si chiar existenta tradatorilor. Sunt dintre cei care nu se dezic de Victor Ponta pentru ca nu am argumente sa fac acest lucru. Nu sunt dintre cei care stau pe margine si latra – independenti fiind – considerand ca stropii de noroi sunt mai mult decat simpli stropi, care se curata.

Sunt dintre cei care cred ca acum Victor Ponta are o mare sansa – restructurarea din temelii a partidului si curatarea lui. Nu sunt dintre cei cărora vederea sangelui dusmanului le intarzie manifestarea propriilor frustrari si nevroze.

P.S. Sunt dintre cei cei care cred ca o demnitate mai mare, o voce mai puternica, argumentata si consecventa in institutiile europene si globale face bine Romaniei. Am si un exemplu vazut personal - pozitia lui Victor Ponta in privinta reducerii CAS, cand daca nu punea piciorul in prag in ultima zi de negocieri.... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite