10 întrebări pentru Guvern. Oare vor răspunde sau prelungesc, din oficiu, starea de urgenţă?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se doreşte ţinerea stării de urgenţă dincolo de 15 mai. Hai să vedem de ce....
Se doreşte ţinerea stării de urgenţă dincolo de 15 mai. Hai să vedem de ce....

Constatând informaţiile contradictorii lansate în spaţiul public de membri ai Guvernului României cu privire la măsurile de restrângere a unor drepturi şi libertăţi după data de 15 mai 2020, dar şi confuzia generată în rândul populaţiei chiar de către autorităţile publice, Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (A.U.R.) lansează o serie de întrebări adresate Premierului României, Ludovic Orban, şi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela:

1. După data de 15 mai 2020, va fi prelungită starea de urgenţă pe teritoriul României? Daca nu va fi prelungită, va fi instituită starea de alertă în baza OUG nr. 21/2004?

2. Anularea restricţiilor de circulaţie anunţată de Preşedintele României, va permite deplasarea cetăţenilor români în deplină libertate pe întreg teritoriul ţării, inclusiv între localităţi, cu excepţia celor aflate în carantină?

3. Va fi permisă funcţionarea serviciilor tip afterschool/creşe, cu instituirea măsurilor de siguranţă oportune, pentru a veni în sprijinul părinţilor care vor să-şi reia activitatea profesională şi care nu au alternativă pentru supravegherea/îngrijirea copiilor?

4. Va fi permisă deschiderea unităţilor de alimentaţie publică, care beneficiază de spaţiu tip terasă în aer liber, ţinând cont că o prelungire a interzicerii activităţii pentru aceste unităţi reprezintă intrarea în faliment?

5. Vor fi menţinute restricţii de circulaţie pentru persoanele în vârsta de peste 65 de ani?

6. Vor fi menţinute restricţiile cu privire la oficierea de servicii religioase, chiar şi în aer liber sau accesul în cimitire?

7. Vor fi menţinute restricţiile cu privirea la carantinarea/izolarea persoanelor care intră în România?

8. Va fi permisă deplasarea către zonele turistice şi cazarea în hoteluri sau la pensiuni?

9. Având în vedere anunţurile operatorilor de zboruri de pe aeroporturile din România cu privire la reluarea vânzărilor de bilete pentru anumite destinaţii, vor fi menţinute restricţii cu privire la circulaţia aeronavelor?

10. Luaţi în considerare testarea pe scară largă pentru a identifica persoanele deja imunizate şi care ar putea beneficia de libertate totală de mişcare?

A.U.R .consideră că este de maximă importanţă ca oficialii statului român să răspundă cât mai repede şi cuprinzător la întrebările de mai sus pentru ca fiecare locuitor al României, dar şi firmele, să-şi poată organiza viaţa în consecinţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite