Trend Scan

Comunicare politică

Tragedia de la Colectiv a deschis un uriaş capitol al solidarităţii româneşti, atât în ceea ce priveşte mobilizarea resurselor profesionale, cât şi individuale. Voluntariatul profesioniştilor din profesiile medicale a fost exemplar şi fără stridenţe, iar mobilizarea societăţii civile, prin formele ei asociative, a fost de asemenea promptă şi rapidă.

Mai puţin de un an ne desparte de scrutinul local de anul viitor. Cum se ştie, alegerile locale din România, desfăşurate vara, îndeobşte, prefigurează noile majorităţi ce se vor constitui în toamnă. Reduta Bucureştilor s-a dovedit, nu de puţine ori, mai ales după anul 2000, crucială pentru scorurile finale ale partidelor.

Săptămâna abia încheiată a fost plină de evenimente politice, unul mai important ca altul. Au fost evenimente cu impact ridicat atât în rândul politicienilor, dar mai ales în rândul electoratului. De la anunţul lui Ponta că va mai rămâne în strâmtoarea Bosforului şi până la atacul lui Ghiţă la adresa „câtorva oameni din servicii şi câtorva procurori“, totul s-a concentrat în jurul unor mişcări politice care arată că jocul este încins la maxim.

Era de aşteptat ca moţiunea PNL să nu provoace căderea Guvernului Ponta care astfel îşi va continua mandatul şchiopătând. La prima vedere am putea spune că Ponta a câştigat. Da, a câştigat timp şi a câştigat pe termen mediu. Probabil, până în iarna viitoare, o să îl tot mai vedem pe premier spunându-ne doct, de la Palatul Victoria, cum se luptă el cu cei care dau lovitura de stat, pentru binele României şi al românilor.