FOTO Cum se distrează tulcenii de 1 Mai: grătar aproape de oraş, pescuit sau vizite la mănăstirile Celic, Cocoşu, Saon sau Cerbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Cerbu FOTO Adevărul

Judeţul Tulcea îţi oferă o gamă variată de distracţii de o zi: poţi ieşi la un grătar la una dintre pădurile din apropierea municipiului, poţi merge la una dintre mănăstirile din judeţ, la cetatea Enisala sau poţi opta pentru excursii de o zi pe canalele deltei.

Cele mai apropiate zone verzi sunt pădurea de la Bididia, respectiv de la Agighiol. Sute de tulceni aleg să îşi petreacă ziua liberă în spaţiile verzi din apropierea municipiului.

Practic, pentru a ajunge în aceste zone vei merge mai puţin de zece minute cu maşina. În afara faptului că spaţiile verzi sunt extrem de aproape de drumuri judeţene destul de circulate, locurile par ideale pentru a petrece câteva ore în mijlocul naturii.

Destul de aproape, la 15 – 20 de minute de mers cu maşina, este şi pădurea de la Somova. Aici poţi merge fie în inima pădurii, fie pe malul lacului Somova (sau pe malul lacului Câşliţa). Pescuitul recreativ (cu eliberarea peştelui în mediul natural) este una dintre variantele ideale pentru ziua de 1 Mai muncitoresc.

O altă destinaţie accesibilă pentru o excursie de o zi este cetatea Enisala, situată la ieşirea din satul cu acelaşi nume. Peisajul este superb în această perioadă a anului: dealul pe care este construită cetatea este verde aprins, iar la poale poţi admira canalele de legătură între Lacul Babadag şi Lacul Razelm.

Pe 1 Mai tulceni mai pot merge la celebrele mănăstiri tulcene: Cocoşu, Celic şi Saon te aşteaptă cu poveştile lor uimitoare. Situate în mijlocuil naturii, cele trei mănăstiri îţi vor „lumina“ ziua acum, cu câteva zile înainte de Paşte.

Mănăstirea Cerbu, de la ieşirea din Ciucurova, este o altă destinaţie ideală pentru o zi. Situată la aproximativ 50 de kilometri de Tulcea, mănăstirea (care nu este încă gata) îţi oferă imaginea drumului Golgotei, reprodus pe un deal din judeţul Tulcea: la fiecare dintre cele nouă opriri a fost ridicată o troiţă, unde poţi vedea icoane superbe care îţi prezintă aspecte din religia creştin ortodoxă.

Şi, tot pentru o zi, poţi opta pentru o excursie de câteva ore în Delta Dunării. Pentru maxim 100 de euro, operatorii turistici îţi oferă câteva ore de plimare pe canalele deltei, printre nuferi, oportunitatea de a fotografia cele mai frumoase păsări, dar şi o masă tradiţională pescărească (la prânz).

Citiţi şi:

FOTO Cât costă minivacanţa din mai în Delta Dunării

Ziua de 1 Mai, fără mici pe grătar. Unde mergem de Ziua Muncii, dacă ne-am săturat de picnicuri