Timişoara: Bucătăria fusion cucereşte România (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Bucătăria fusion cucereşte România (GALERIE FOTO)

Renumitul maestru în arta culinară, japonezul Kiyasi Hayamizu, a venit pentru a două oră la noi în ţară, pentru un seminar.

Kiyasi Hayamizu a venit la Timişoara să facă o demonstraţie despre fascinaţia bucătăriei fusion. Maestrul cunoscut în întreaga lume pentru tehnica sa de a transforma simple ingrediente în incredibile experienţe culinare, le-a gătit curioşilor care au umplut un club din oraş. Reputatul bucătar le-a arătat timişorenilor câteva din reţetele bucătăriei fusion, noua tentaţie la nivel mondial în ceea ce priveşte gătitul. Mulţi au auzit termenul „bucătăria fusion”, însă puţini ştiu cu exactitate ce este. Bucătăria mixtă nu este altceva decât adaptarea bucătăriei tradiţionale cu una exotică, de exemplu, franco-japoneză, franco-vietnameză sau latino-asiatică.

Invitat la restaurante celebre

Astăzi, japonezii preferă experienţe culinare din bucătăria internaţională. Europenii şi Americanii sunt însă curioşi de tradiţionala mâncare japoneză. Se ştie cât de apreciat este sushi-ul peste tot în lume. De aici s-a născut fusion-ul. Este o combinaţie între mai multe bucătării”, a spus Kiyasi Hayamizu. Acesta este licenţiat în arta culinară, la Tokyo şi are două cărţi publicate despre bucătăria japoneză. Niponul este invitat de către cele mai importante lanţuri hoteliere şi restaurante din lume.

La seminarul de la Timişoara, Kiyasi Hayamizu a gătit scoici cu sparanghel, sos wasabi, sos de soia, ardei şi praz, apoi carne de viţel cu varză, muştar, smântână şi sosuri speciale, cât şi spaghete italieneşti cu trei feluri de ciuperci, cu ingredient şi sosuri asiatice. Nu a lipsit nici celebrul sushi, gătit în stil propriu.

Mai multe pentru tine:
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Autorul cărții „Codul lui Da Vinci”, logodit cu una dintre cele patru amante ale lui! E cu 27 de ani mai tânără decât el!
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Dr. Sorina Ispas, specialist în diabet și nutriție, adevărul despre suplimentele alimentare pentru slăbit: cât de eficiente sunt și ce riscuri ascund
„Uită de jocuri și sport”. Sfat pentru copii de la Alexandr Wang, cel mai tânăr miliardar din lume
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla