Fotbalistul dâmboviţean Marian Pârşă a fost doborât de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunicii lui Marian sunt sfâşiaţi de durere

Fostul jucător de la Şeriff Tiraspol, a murit, ieri, după ce boala l-a chinuit trei ani de zile. La numai 22 de ani avea drumul deschis spre fotbalul mare şi spre echipa naţională, fiind curtat de cluburi precum Dinamo şi TSKA Moscova.

O nouă tragedie zguduie lumea fotbalului din Dâmboviţa, după ce, în perioada micului Ajax, Liţă şi Igescu au murit într-un accident de circuaţie, moment care a reprezentat declinul fotbalului de la noi. Mai târziu, o altă tânără speranţă a fotbalului din judeţul nostru, Ovidiu Iacob, la două săptămâni după ce debuta cu Steaua în cupele europene a avut parte de un sfârşit tragic, tot într-un accident de maşină.

La numai 22 de ani, fostul jucător al echipei FCM Târgovişte, Marian Pârşă a decedat ieri, după trei ani în care s-a chinuit cu o fomă de cancer osos foarte violent, care nu numai că i-a încheiat prematur cariera, dar l-a ţintuit la pat, fiind paralizat de la piept în jos.

Boala i-a oprit transferul la Dinamo Moscova

Tânărul dâmboviţean a început fotbalul ca junior la Flacăra Moreni, dar s-a remarcat în fotbalul românesc la Petrolul Ploieşti. La numai 19 de ani, Marian Pîrşă s-a trensferat la campioana Moldovei, Seriff Tiraspol. "Era golgheterul turului de campionat în Moldova, când i-au depistat boala. Fusese propus la echipa naţională de către colegul său Răzvan Cociş, iar selecţionerul Victor Piţurcă îl monitoriza deja. Mai mult, în momentul în care necazul l-a lovit, Marian avea drumul deschis spre fotbalul mare. Avea oferte de 600 de mii de euro de la Dinamo şi TSKA Moscova", povesteşte cumnatul lui Marian, Ionuţ Zaharia.

Marian Pârşă: "Mă cheamă de pe lumea cealaltă"

După aflarea diagnosticului necruţător, Costel, tatăl fostului fotbalist a hotărât să nu spună nimănui despre boala lui Marian încercând astfel să-i protejeze pe membrii familiei. "Am ascuns această veste de familie. Copilul ăsta a avut trei ani de suferinţă de neimaginat", spune tatăl lui Marian amintind că Răzvan Cociş a fost cel care l-a ajutat foarte mult pe fiul său. "M-au sunat foarte mulţi dintre colegii lui. Ieri Răzvan Cociş mi-a spus că suferă enorm. Cociş a fost întotdeauna alături de fiul meu. Mereu îl suna să vadă cum se mai simte", mai povesteşte Costel Pîrşă.

Chiar dacă rudele nu i-au spus niciodată că va muri, Marian a presimţit că sfârşitul este aproape. "A fost puternic, s-a luptat cu moartea până-n ultima clipă. A vorbit cu noi şi ne spunea că îl cheamă ceilalţi, cei de pe lumea cealaltă. Mă cheamă la ei, ne spunea Marian", declară cumnatul Ionuţ Zaharia.