Cât de importantă este joaca în mediul natural: „Copiii nu pot să crească bine dacă nu se joacă afară, nu în interior“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO health.usnews.com

În ultimii ani, pe fondul dezvoltării tehnologiei, tot mai mulţi copii stau închişi în casă în loc să se joace în natură sau pur şi simplu să petreacă timpul liber cu prietenii afară. Stilul modern de viaţă al celor mici, însă, îi afectează pe termen lung, atrag atenţia specialiştii în biofizică.

Recreerea îi ajută pe copii să aibă rezultate mai bune la învăţătură, le asigură o vedere mai bună, îi face mai rezistenţi la boli şi îi încarcă cu vitamine D. De asemenea, joaca în natură le asigură o condiţie fizică mult mai bună.

“Lumina naturală este captată de corp şi este primită prin piele, care este cel mai mare organ senzorial al corpului. Trebuie să stăm în lumina naturală, pentru că ea ne ajută în procesel noastre metabolice şi copiii nu pot să crească bine dacă nu sunt ajutaţi să se dezvolte, să se joace afară, nu în interior, în casă”, ne spune psihologul Tamara Iscru, doctor în ştiinţe medicale şi master în biofizică.

De ce este important să reducem contactul cu tehnologia

“Energia undelor există în tot ce înseamnă univers, vizibil sau invizibil şi în plus, faţă de aceste tipuri de câmpuri, avem câmpurile radiante create de om – antenele acestea foarte mari, câmpurile de înaltă sau joacă frecvenţă, aparatele electrocasnice, telefoane, televizoare, PC-uri, reţelele de înaltă tensiune, toate, generează şi ele unde. Din păcate, unele dintre aceste unde, ca să nu zic taote, au efecte destul de nocive asupra organismului uman. De asta e important să reducem cât mai mult aceste contacte cu cele prezentate mai sus şi să avem această legătură conştientă şi mai activă cu mediul natural”, mai spune Tamara Iscru.

Petrecând mai mult timp în natură, copiii îşi dezvoltă curiozitatea si imaginaţia, la fel ca şi înţelegerea comunităţii şi a universului. Mintea şi corpul nostru sunt adaptate la mediul exterior.

“Toate au un rost pe lumea asta. În urmă cu sute de ani oamenii trăiau mult mai bine şi erau mai sănătoşi pentru că nu aveau toată poluarea asta informaţională care este acum un actor de poluare psihică, nu aveau poluarea luminoasă şi aşa mai departe. Pe lângă asta mâncau sănătos, munceau în aer liber de dimineaţa până seara şi legătura era foarte puternică cu natura. Ei simţeau când se schimbau curenţii de aer într-o direcţie sau în alta şi ştiau cam ce se putea întâmpla din experienţa acumulată”, adaugă Tamara Iscru.

Mai multe pentru tine:
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”