Beneficiile cimbrului pentru sănătate. Fitoterapeuţii susţin că este tonic capilar şi ajută în artrită şi în afecţiuni ale tiroidei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Live Love Fruit

Potrivit fitoterapeuţilor, cimbrul ajută la îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi este bogat în minerale, cum ar fi calciul, fierul şi potasiul. De asemenea, acţionează ca un antioxidant.

Unul dintre cele mai bune medicamente naturale, în viziunea fitoterapeuţilor, este cimbrul. Este considerat extrem de puternic atunci când vorbim de îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi oferă numeroase beneficii, fiind bogat în minerale, cum ar fi calciu, fier şi potasiu. De asemenea, acţionează ca un antioxidant.

Proprietăţile sale medicinale sunt adesea folosite în industrie de către fabricile farmaceutice, în produsele pentru tratarea sclerozei multiple, lupusului, artritei reumatoide şi fibromialgiei, potrivit healthyfoodteam.com.

Această plantă benefică reglează tensiunea arterială, tratează tusea şi bronşita, ajută la formarea globulelor roşii din sânge, tratează oboseala cronică, astmul, durerile în gât, laringita, luptă cu ameţeala, lupusul, scleroză multiplă şi multe altele. Este Antiseptic intestinal, stomahic, carminativ, coleretic, colagog, expectorant, calmant al tusei, diuretic, analgezic, tonic capilar, vermifug.

Utilizarea sa regulată stimulează sănătatea generală şi oferă efecte pozitive în câteva zile. Pentru prepararea ceaiului, infuzia este calea cea mai indicată.

Ceaiul de cimbru este de obicei introdus în tratamentele împotriva tusei, răcelii şi febrei, dar are şi veritabile proprietăţi anti-fungice. Ceaiul de cimbru este folosit în tratarea ciupercii numite „piciorul atletului” şi în alte boli ale pielii. Deşi oamenii obişnuiau să bea ceai de cimbru încă din Antichitate, pentru proprietăţile sale vindecătoare, timolul, un compus organic ce se găseşte în această plantă, a fost recent descoperit.