Râmnicu Vâlcea: Dau terenul pentru un tronson de clădire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Edilii susţin că este un compromis pe care îl fac pentru a realiza partea pietonală din zona centrală, ocupată acum de clădirea SOCOM, în timp ce societatea e obligată să modernizeze imobilul.

  S-a căzut la pace. Primăria din Râmnicu Vâlcea şi conducerea SOCOM Moda Sârguinţa au ajuns la un compromis în privinţa demolării vechii clădiri din centrul oraşului. Potrivit unui proiect ce va fi supus mâine aprobării consilierilor locali, municipalitatea va ceda în proprietatea SOCOM terenul aflat sub clădire în schimbul demolării unui tronson al acesteia, lucrare necesară pentru lărgirea pietonalului de pe Calea lui Traian. Specialiştii primăriei afirmă că propunerea a venit din partea celor de la SOCOM, care au acceptat să dărâme o parte din clădire în schimbul terenului pe care nu aveau proprietate până în prezent. Potrivit documentului supus spre aprobare este vorba de o suprafaţă de 330 de metri pătraţi pe care evaluatorul independent a concluzionat că are valoarea de 608 euro pe metrul pătrat. „Noi dăm îm proprietate primăriei tronsonul ce trebuie demolat, iar primăria ne acordă terenul rămas sub clădire. Este şi o compensare a valorii părţii de clădire ce urmează a fi demolată", afirmă Nicolae Catrinoiu, preşedintele cooperativei SOCOM.


 SOCOM promite modernizare


   Potrivit documentelor pe care s-a căzut de acord, cei de la SOCOM au la dispoziţie două luni după aprobarea schimbului de imobile pentru a-şi renova clădirea. Construită în anii 60, clădirea SOCOM este cea mai veche din centrul oraşului şi se află în distonanţă totală cu celelalte imobile: respectiv Mall-ul şi magazinul Cozia. Şefii de la SOCOM promit să îi schimbe faţada imediat după terminarea lucrărilor de demolare. Imobilul are în prezent spaţii închiriate pentru mai multe firme din Râmnicu Vâlcea, activitatea din care societatea cooperatistă îşi atrage o bună parte din profit. În urmă cu cinci ani, autorităţile locale declanşaseră procedura de expropriere, oprită apoi în instanţă după ani buni de procese.