UPDATE: Se circulă în continuare cu dificultate pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident în lanţ, fără victime, şi încă unul, la doar un kilometru distanţă, în care au murit doi oameni, au paralizat timp de aproape o oră circulaţia pe DN1, pe ambele sensuri de mers, în zona Movila Vulpii -Baicoi.

Ceaţa şi neadaptarea vitezei la condiţiile meteorologice au provocat două evenimente rutiere grave în după-amiaza acestei zile. Două tinere din Bucureşti şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau, marca Dacia Solenza, a fost spulberată de un camion, pe DN1, în zona Movila Vulpii-Băicoi. Victimele au murit pe loc.

"Accidentul s-a produs la kilometrul 41. O Solenza care circula dispre Câmpina spre Ploieşti a intrat pe constrasens lovindu-se lateral cu un autovehicul care circula pe sensul Ploieşti-Câmpina. urmează să stabilim cauzele exacte care au condus la producerea evenimentului", a declarat comisar Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismului a fost nevoie de intervenţia echipei de descarcerare a pompierilor. La un kilometru distanţă, pe celălalt sens de mers, mai aproape de Ploieşti, a avut loc, tot în această după-amiază, un accident în lanţ, fără victime, soldat cu avarierea a nouă maşini. Printre autovehiculele implicate în carambol se afla şi un camion care transporta pesticide şi alte materiale periculoase.

Circulaţia în zona unde s-au petrecut cele două evenimente  rutiere s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproape două ore. Politiştii rutieri îi avertizează pe conducatorii auto că vizibilitatea pe DN1 este sub 50 de metri pe alocuri, iar carosabilul este umed.