Poarta Spitalului TBC, legată cu lanţuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta a fost legată cu lanţuri şi numai ambulanţele au avut voie să treacă

Infirmierele, asistentele şi medicii Spitalului TBC au protestat şi astăzi pentru  situaţia dezatruoasă în care se află unitateaa şi mai ales  pentru faptul că nu şi-au luat lefurile aferente  lunii septembrie iar din salariile cuvenite pentru luna augus n-au primi decât  40%. În această dimineaţă,  angajaţii spitalului TBC au legat cu lanţuri poarta  unităţii şi n-au mai primi înăuntru decât u

“Nu mai putem răbda. Am ajuns într-o situaţie critică.  Toată lumea ştie că TBC-ul este boala mizeriei. Angajaţii nu mai au ce pune pe masă, acasă. Faptul că nu ne-am luat lefurile înseamnă pentru noi risc de boală, pentru că nu mai avem bani pentru hrană, nu mai avem bani să ne vitaminizăm şi  devenim vulnerabili. Nici bolnavilor nu le este bine  pentru că pentru hrana lor se alocă de  vreo cinci ori mai puţin decât ar trebui!”, spunea, în această dimineaţă, Nicolae Popescu, liderul sindicaliştilor din Spitalul TBC.

 Au început să se mişte lucrurile


Consiliul de Administraţie al Spitalului  TBC a hotărât, tot în această dimineaţă, schimbarea conducerii unităţii.  Noul manager este Liliana Mărtoiu, medicul care-l înlocuieşte în funcţie doctorul  Răzvan Marmandiu. Deşi schimbarea a fost pentru salariaţii spitalului,  un semn că lucrurile au început să se mişte, oamenii nu au renunţat  la proteste, mai ales că nu primiseră nicio soluţie concretă de rezolvare a problemelor.

“În patru-cinci zile, o comisie de audit  se va prezenta la Spitalul Judeţean  pentru a verifica modul în care au fost gestionate fondurile.”, a explicat Doina Fănică,  liderul Sanitas Argeş.

 La închiderea ediţiei noastre poarta spitalului era încă blocată.