Fiul fostului prefect Lupu, condamnat pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Lupu (37 de ani), fiul lui Victorel Lupu, fost prefect al Iaşiului, a primit dimineaţă trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost obligat de magistraţi la plata a 1.500 de lei, cheltuieli de judecată.

Înainte de a lua o decizie, magistraţii au amânat de patru ori pronunţarea sentinţei, invocând diverse vicii de procedură.

Plătea marfa cu cecuri fără acoperire

Lucian Lupu a fost luat în vizor de oamenii legii în urmă cu aproximativ opt ani şi trimis în judecată în anul 2004. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada decembrie 1999 - octombrie 2002, Lucian Lupu a înşelat mai multe firme de la care a cumpărat marfă în valoare de 170.000 de lei, pe care a plătit-o cu cecuri fără acoperire. Printre societăţile care s-au constituit părţi civile în dosar se numără SC Danubiana Roman SA, SC Spicul 2 SRL şi SC Tracorom SRL. Lucian Lupu a mai fost condamnat în acelaşi dosar la doi ani de închisoare cu suspendare, dar, în urma atacării sentinţei la instanţele superioare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cazului.

În timpul procesului, fiul lui Victorel Lupu le-a cerut judecătorilor să schimbe încadrarea juridică a faptelor, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă. În momentul pronunţării sentinţei, Judecătoria Iaşi a constatat că prejudiciul creat acum câţiva ani de Lucian Lupu a fost recuperat în totalitate.
Hotărârea luată astăzi de Judecătoria Iaşi nu este definitivă, ea putând fi atacată de părţile implicate la instanţa superioară.