Târgul European al Castelelor va avea loc în Hunedoara, la Castelul Corvinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul Corvinilor va găzdui a treia ediţie a Târgului European al Castelelor, eveniment la care vor participa 29 de expozanţi, reprezentanţi ai unor castele şi muzee din cinci ţări ale Europei.

A treia ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai 2017, în Castelul Corvinilor din Hunedoara.

„Târgul European al Castelelor 2017 se bucură de prezenţa a 29 de obiective istorice din 5 ţări europene: Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. În cadrul evenimentului, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică”, a informat Primăria Hunedoara.

Pe parcursul târgului pictorul Marius Buruiană va face demonstraţii de pictură vizitatorilor, aceştia având posibilitatea să achiziţioneze piese ale artistului cu tematica Castelului Corvinilor. În cea de-a doua zi a evenimentului vor avea loc turniruri şi concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă.

Participanţii sunt Palatul Magna Curia, Cetatea de Scaun a Sucevei, Biserica fortificată Biertan, Cetatea Făgăraş, Cetatea Poenari, Castelul Bran, Cetatea Severinului, Castelul  Miclăuşeni, Turnul cu Ceas, Cetatea Târgu Mureş, Cetatea Oradea, Castelul Cantacuzino, Castelul Karolyi, Mănăstirea franciscană Maria Radna, Asociaţia ‘Der Schlösserstrasse – Castle Road” 17 castele din Austria, Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Castelul Spis  din Slovacia, Castelul Eger din Ungaria, Castelul Ravadinovo din Bulgaria, Cetatea Rupea, Cetatea Râşnov, Castelul Brâncovenesc din Potlogi, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Devei, Asociaţia Arche, Cetatea Mălăieşti , Castelul Corvinilor şi  Cetatea Ineu.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cetatea Devei, fortul necucerit al Transilvaniei. Zece lucruri mai puţin ştiute despre fortăreaţa ridicată pe un con vulcanic

Timp de mai multe secole, Cetatea Devei a fost una dintre aşezările militare strategice ale Transilvaniei. Fortăreaţa ridicată pe un deal al munţilor Poiana Ruscăi datează din secolul al XIII-lea, iar în istoria ei a fost considerată unul din locurile de necucerit.

Topul celor mai periculoase monumente istorice din vestul României, locuri unde turiştii îşi riscă viaţa pentru o fotografie

Cele mai atractive monumente istorice din judeţ prezintă numeroase riscuri pentru cei care le vizitează. În Cetatea Devei, un tânăr a murit zdrobit de stânci, însă şi alte cetăţi şi castele din Hunedoara îi pot pune în pericol pe turiştii aventurieri.

Cum arătau, de fapt, cetăţile dacice: zeci de mii de blocuri de piatră au compus cele mai misterioase clădiri antice

Una dintre marile provocări oferite celor care au cercetat trecutul poporului român a fost reconstituirea cetăţilor dacice. Numeroase controverse au iscat, de-a lungul ultimelor două secole, modul în care ar fi ar fi arătat aşezările regale ale strămoşilor noştri.

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus