Refugiul montan Scărişoara, devastat de furtuni: a fost primul adăpost construit din materiale reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiul înainte de a fi distrus. FOTO: Retezat, natura Oameni / FACEBOOK.

Refugiul montan construit din materiale reciclabile, la limita dintre Parcului Naţional Retezat şi Parcul Domogled Valea Cernei, a rezistat mai puţin de o lună intemperiilor naturii.

Furtunile violente din Masivul Godeanu au devastat refugiul montan construit din materiale reciclabile, la peste 2.000 de metri, în apropiere de Lacul Scărişoara. A mai rămas doar priciul din lemn, în timp ce structura a fost luată de vijelie şi împrăştiată pe munte, susţin salvamontiştii.

„Din păcate, în luna noiembrie, o furtună a distrus refugiul de creastă, situat între vârfurile Scărişoara (2210 metri) şi Micuşa (2162 metri)”, a informat administraţia Parcului Naţional Retezat.

Adăpostul a fost amenajat la începutul lunii octombrie, de salvatorii montani din Gorj şi Hunedoara, la limita dintre cele două judee. A fost construit din module şi putea adăposti până la opt turişti, care aveau posibilitatea de a dormi, de a-şi usca hainele, de a lua masa şi chiar de a face foc. Putea fi găsit uşor, fiind situat pe traseul de creastă al Masivului Godeanu, în apropirea lacului Scărişoara. Refugiul a fost amenajat în urma unei donaţii.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Savanţii care au transformat Retezatul în primul parc naţional al României: „În aceşti munţi vom sorbi aerul de libertate lăsat moştenire de Craiul Decebal”

Povestea marilor defrişări din Retezat: cum au profitat baronii Kendeffy de bogăţia pădurilor, de peste un secol

Muntele vrăjit în imagini de poveste. Cele mai frumoase peisaje din Masivul Retezat înainte de sosirea iernii