HUNEDOARA. Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019. Câţi oameni au votat în Hunedoara
0Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019. Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 10 noiembrie.
VEZI AICI PREZENŢA LA VOT ÎN TIMP REAL
Ora 21, închiderea urnelor. 184.881 de oameni (48,22 la sută din cei 383.368 de alegători înregistraţi pe liste) au votat în judeţul Hunedoara, duminică, la alegerile prezidenţiale.
Cea mai mare prezenţă, de 200 la sută, s-a înregistrat în satul Plop, comuna Ghelari. Aici au fost înscrişi 22 de oameni pe liste şi au votat 44. 30 dintre ei au votat pe liste suplimentare. Secţia a fost amenajată într-un magazin alimentar.
În schimb, la secţia nr. 62 amenajată la Şcoala Gimnazială nr 1 (fosta Şcoală nr. 12), unde sunt înregistraţi pe liste 1.479 de alegători, au votat 28,39 la sută dintre alegători - cel mai mici procent.
Ora 19:30. Aproape 180.000 de oameni au votat în judeţul Hunedoara până la ora 19:30.
Ora 17. Aproape 150.000 de oameni dintre cei 383.368 de hunedoreni înscrişi pe listele electorale au votat până la ora 17, prezenţa la vot fiind de aproximativ 40 la sută.
Circa 80.000 de oameni au votat până la ora 13, în judeţul Hunedoara, prezenţa la vot fiind de 21,12%. Aproape 73.000 de hunedoreni au votat pe listele permanente, iar 7.704 pe listele suplimentare. 373 de persoane au solicitat urna mobilă.
Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 10 noiembrie.În judeţul Hunedoara, aproape 400.000 de oameni sunt înscrişi pe listele electorale permanente. Secţiile de votare sunt deschise în intervalul orar 7.00 – 21.00.
La nivelul judeţului Hunedoara, în data de 10 noiembrie a.c., peste 1.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi angrenaţi în activităţile dispuse pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie şi de ordine şi linişte publică şi prevenirii oricăror fapte antisociale.
De asemenea, poliţiştii vor desfăşura activităţi, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.
Informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi:
La alegerile de duminică, alegătorii pot vota la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. Alegătorul care în ziua votului se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare din localitatea respectivă.
Cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic şi, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.
În ţară, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite pentru a vota numai de către cetăţenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, aceste trei tipuri de paşaport pot fi folosite pentru a vota şi de către cetăţenii români care votează în străinătate.
Şi la acest proces electoral se foloseşte Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.