Cinci lifturi din spital sunt înlocuite după jumătate de secol. Noile ascensoare vor costa aproape 600.000 de lei
0Spitalul din Hunedoara va fi dotat cu cinci ascensoare noi, pentru care vor fi cheltuţi aproape 600.000 de lei. Două lifturi vor fi montate în clădirea Secţiei de Boli infecţioase, iar trei în clădirea principală a unităţii medicale.
Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara va avea cinci ascensoare noi. Lucrările de înclocuire a lifturilor vechi din unitatea medicală au început
în clădirea Secţiei de Boli infecţioase din Hunedoara. O echipă montează două ascensoare tip targă, urmând să monteze alte trei ascensoare în staţionarul central (în clădirea principală a spitalului), a informat Primăria Hunedoara. „Este o investiţie majoră pe care spitalul o face, lifturile nu au mai fost schimbate de la construcţia spitalului, în anul 1968. Prin darea în funcţiune a celor cinci lifturi se vor asigura circuitele funcţionale: de hrană, de lenjerie, transportul bolnavilor şi al aparţinătorilor, exact cum prevăd normele medicale în vigoare”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal „Dr. Alexandru Simionescu”.
Lifturi înlocuite după jumătate de secol
Investiţia în noile ascensoare va fi de 583.183 lei (fără TVA), iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 15 decembrie 2017, inclusiv cu autorizarea ISCIR, fără de care un ascensor nu poate funcţiona. Banii pentru aceste lifturi noi provin din fondul de dezvoltare al spitalului, fiind obţinuţi din serviciile prestate în plus faţă de cele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, în perioada 2008-2012. Gabriel Hurth, şef serviciu Tehnic-Administrativ din cadrul spitalului, a relatat că lifturile vechi au fost montate în anul 1957, în clădirea Secţiei de Boli infecţioase, respectiv în 1968 în spital.
„În 1990, când m-am angajat eu la spital, lifturile de la «Contagioşi» deja nu mai funcţionau, iar în prezent, în clădirea spitalului, doar patru lifturi din opt sunt funcţionale, două într-o aripă a clădirii şi două în cealaltă”, spune Gabriel Hurth. Ascensoarele sunt fabricate în Uniunea Europeană, iar montarea lor este asigurată de o firmă din Cluj-Napoca. Ele vor transporta bolnavii, personalul, materialele şi echipamentele şi asigură circuitele funcţionale în cadrul spitalului.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Primul pacient al staţiei de hemodializă inaugurată la spitalul din Hunedoara a beneficiat de tratament, la o lună de la inaugurarea acesteia, după investiţia de 60.000 de lei.
Trupul Loredanei Dâmbean, o tânără decedată în 2011 în condiţii suspecte în spitalul din Deva, a fost deshumat miercuri, după şase ani de la decesul acesteia. Magistraţii au decis refacerea anchetei penale în cazul morţii femeii după ce, iniţial, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a clasat cazul.
Lucrările la clădirea nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au ajuns la final, iar autorităţile locale au anunţat recepţia lor pentru 28 noiembrie. Investiţia în construcţia de şapte etaje s-a ridicat la 100 de milioane de lei.