Vocea Moldovei/ Hoţie la Judecătorie! Judecătorii au obligat statul să le vândă apartamente la 1.500 lei bucata!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafia judecătorilor intrat peste teritoriul Mafiei imobiliare. Cine se aseamănă se adună! Şi nici nu se încaieră. Aştept reacţia DNA!

Caz incredibil la Galaţi! Nişte judecători au decis să-şi bage picioarele în ea de lege şi să oblige o instituţie publică să-şi vândă patrimoniul la un preţ de nimic.

Mai precis, este vorba despre apartamentele de intervenţie ale Consiliului Judeţului, pe care instanţa le-a „convertit" - ILEGAL ŞI ABUZIV - în apartamente normale. Diferenţa dintre cele două categorii e simplă: în vreme ce apartamentele de intervenţie nu se pot vinde (căci aşa scrie la lege), în cazul apartamentelor obişnuite chiriaşii au dreptul legal să le cumpere.

Această operaţiune de transformare - în fapt un fals ordinar şi cu iz de DNA - săvârşită de judecători are efecte cu totul deosebite. În acest fel, Consiliul Judeţului (în calitate de proprietar al apartamentelor) a fost obligat, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, să renunţe la patrimoniu. Ce mai contează că hotărârea s-a dat ilegal? Ce mai contează că patrimoniul public este ciuntit? Ce mai contează că avem de-a face cu o hoţie?

Avocatul chiriaşilor s-a grăbit să someze instituţia să aplice decizia judecătorilor, ameninţând cu penalităţi uriaşe. Presa, din păcate, „a pus botul" şi a semnalat „abuzul autorităţilor". Care autorităţi, greoaie şi blazate, au reacţionat de-abia după mai bine de trei săptămâni. Dar măcar s-a aflat adevărul. Un adevăr trist. Care arată că legea poate fi călcată în picioare, fără ruşine, chiar de cei care sunt plătiţi să o apere. Căci - ţineţi-vă bine! - beneficiarii acestor apartamente sunt, unul şi unul, numai şmecheri cu funcţii: judecători, procurori, şefi de prin Poliţie, de la Finanţe, de prin alte instituţii. O clică!

Însă bomba de-abia acum vine. Instanţa a decis ca apartamentele să fie vândute la nişte preţuri ridicole. Spre exemplu, un apartament de 76 mp, cu 3 camere, dintr-un bloc construit după Revoluţie, trebuie vândut către chiriaş (aşa au stabilit, negru pe alb, magistraţii!!!) cu 1.500 de lei noi. La preţul unei maşini de spălat!

Sincer vorbind, avem de-a face cu un caz tipic de trafic de influenţă, de fals şi uz de fals. Oare procurorii DNA îşi vor da seama că aşa e?! Tare sunt curios!