Deseară: Regal de film românesc: „Casa din Vis” şi „Margo”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra zi a festivalului „Future Movie" este dedicată în exclusivitate producţiilor autohtone. Regizorii vin la proiecţie!

Dacă după-amiază, începând cu ora 14.30, în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini" au rulat zece filme, regizate de studenţii Universităţii Media şi ai Universităţii Hyperion, începând cu ora 17.00, vor intra în scenă producţiile regizorului Ion Cărmăzan.
Prima, „Casa din vis", va rula în Sala Mare a Teatrului, iar spectatorii prezenţi aici vor avea şansa de a schimba câteva cuvinte chiar cu regizorul.

Cu o acţiune care se petrece lângă apă, filmul prezintă drama unor tineri alungaţi de prejudecăţile sociale.
Produs în 1993, după un scenariu scris de Fănuş Neagu, filmul îi are în distribuţie pe Maia Morgenstern, Gheorghe Dinică şi Horaţiu Mălăiele.

La ora 21.00, pe Esplanada Casei de cultură va rula „Margo", un film realizat tot de Ion Cărmăzan, în anul 2006.

Pe parcursul aceste pelicule este redată povestea tragică a unei tinere forţată de tatăl său vitreg să se prostitueze, pusă ulterior în faţa situaţiei de a se confrunta cu privirile dezprobatoare ale comunităţii din care provine.

Mâine-Ice Age 3!

Mâine, începând cu ora 21.00, amatorii de desene animate vor avea ocazia să vizioneze „Ice Age 3". Desenul animat, cu un buget de peste 90 de milioane de dolari a avut premiera în iulie 2009 şi reprezintă o continuare savuroasă a aventurilor animăluţelor din era glaciară.

Mai multe pentru tine:
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă