CONCLUZII Şcoala de vară în astronomie a înregistrat anul acesta un număr record de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interesul tinerilor pentru instrumentele de observare a fost maxim.

220 de persoane s-au înscris la cursurile de astronomie, în fiecare seară lectorii şi specialiştii din cadrul muzeului prezentându-le tematica stabilită pentru predare.

Cea de a VI-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”, organizată de Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, s-a dovedit a fi una din cele mai reuşite de până acum, mai ales prin interesul pe care publicul l-a arătat pentru această manifestare. 

Pe 10 iulie, în cadrul acţiunii a avut loc şi o activitate inedită. La observatorul gălăţean, în premieră, a fost realizată… o cometă! Este vorba, bineînţeles, de o butaforie realizată de un grup de trei elevi de la Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi, sectia de „Horticultură şi ecologie", îndrumaţi de profesoara Rădiţa Bârligă şi muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic gălăţean.

„Acest proiect pe care îl desfăşurăm cu Palatul Copiilor şi Elevilor din Galaţi se numeşte "Minuni călătoare - spre eternele comete" şi va participa la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu, care se va desfăşura în judeţul Iaşi. Ne bucurăm să vedem că cei tineri sunt atraşi de ştiinţă şi în special de astronomie. Vrem ca, după această ediţie a şcolii de vară de astronomie, cei care au luat parte la cursuri să-şi perfecţioneze cunoştinţele şi, de ce nu, să activeze pe viitor ca astronomi sau specialişti în acest domeniu”, ne-a declarat Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic de la Galaţi.

Şcoala de vară de Astronomie „Priviţi Cerul” s-a încheiat în această seară.