Calancea a luat medalie la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Halterofilul gălăţean Valeriu Calancea a câştigat astăzi medalia de bronz la stilul aruncat la Campionatul Mondial. Nicu Vlad spune că sportivul putea mult mai mult

Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul că este mulţumit pentru medalia obţinută de Calancea, dar şi dezamăgit ştiind că sportivul avea potenţial pentru a câştiga medalia de aur.

"Sentimente amestecate, mulţumire dar şi dezamăgire. Foarte mulţumit că a luat medalie, ţinând cont că pentru prima dată a concurat la o categorie superioară şi de faptul că a fost prima sa competiţie după cei doi ani de absenţă. Extrem de important este că prin această medalie a rămas în top, printre cei mai buni. Totuşi, există şi dezamăgire, pentru că ştim  ce poate. Cu 220 kilograme lua aurul, performanţă care îi era la îndemână. Să nu mai vorbesc de ratările de la smuls. La ce arătase înainte de concurs putea lua aur la aruncat şi argint la total, sau argint cu argint. Dar concursul este altceva, iar emoţiile lui sunt de înţeles. Să nu facem abstracţie de faptul că venea după doi ani de absenţă", a declarat Nicu Vlad, imediat după festivitatea de premiere.


Calancea a concurat pentru prima dată după cei doi ani de suspendare pentru doping, la o categorie superioară (94kg) celei la care a concurat în anii precedenţi. Basarabeanul cu cetăţenie română din 1999 a ratat toate celetrei încercări la stilul smuls şi nu a punctat în ierarhia de la total.
La stilul său preferat, "aruncat", a ridicat 211 kilograme din a doua încercare, performanţă care i-a permis să obţină medalia de bronz.
Calancea, care a fost legitimat în ultimii nouă ani la CSM Dunărea Galaţi, a fost transferat la Dinamo în luna septembrie.