FOTO La Ovidius Clinical Hospital încep intervenţiile de montare a protezelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii care aşteptau să fie endoprotezaţi de către medicii ortopezi dr. Eugen Rubeli şi dr. Toma Cucu pot veni acum la Ovidius Clinical Hospital (OCH). Începând din luna martie, de când s-a deschis OCH, s-au efectuat peste 80 de intervenţii chirurgicale ortopedice.

Din această saptămână începe programul de endoprotezare ortopedică. Prima intervenţie este pentru o gonartroză primară avansată. „Toată procedura va dura mai puţin de două ore. Tot săptămâna aceasta avem programată o intervenţie şi pentru o doamnă cu o coxartroză primitivă stadiul 4“, a declarat dr. Eugen Rubeli, medic primar ortopedie- trumatologie, şeful secţiei de ortopedie din cadrul OCH.

Primul pacient este un bărbat de 59 de ani din Constanţa. „Îl aştept pe domnul doctor de mai bine de un an, de când a plecat de la Eforie, pentru a putea veni la dânsul pentru intervenţia de care am nevoie. Când am aflat că va face parte din echipa de medici a a acestui spital, am aşteptat să se deschidă spitalul pentru a mă interna aici. Nici nu m-am gândit să plec în altă ţară, am vrut să fiu operat de cei mai buni”.

Dr. Eugen Rubeli, alături de dr. Toma Cucu, medic primar ortopedie- traumatologie, şeful departamentului de artroscopie, formează echipa de ortopedie a spitalului.

Cei doi au experienţă de peste 20 de ani în endoprotezare şold şi genunchi şi competenţe în chirurgie artroscopică, fiind unii dintre cei mai cunoscuţi chirurgi ortopezi din România.

Spitalul este situat la ieşirea din Constanţa, spre Ovidiu, pe DN2A. „N-am mai vrut spital construit între blocuri şi case. Totul a pornit doar cu o idee, de la o speranţă. Ne ştiam între noi, colegii - unii din facultate, alţii din spital. Fiecare am visat la un loc în care să lucrăm aşa cum ne-am dorit încă de pe băncile şcolii. Investiţia a fost făcută pe cont propriu de nouă medici, din credite făcute la Banca Transilvania pe termen lung“, spune chirurgul Răzvan Popescu.

Principala specializare a spitalului este chirurgia, dar aici pot fi tratate şi alte afecţiuni care necesită specialişti în gastroenterologie, ortopedie, balneofizioterapie, urologie, ginecologie, cardiologie, reumatologie, oncologie, diabet, neurologie, imagistică şi terapie intensivă. La clinică vor fi invitaţi şi specialişti din Bucureşti şi alte centre medicale din ţară, care să efectueze intervenţii chirurgicale la cerere.

Vă mai recomandăm:

Cel mai modern spital din sud-estul României, „Ovidius Clinical Hospital“, inaugurat la Constanţa

Spital de pe litoral, închis de un baron local. Medicii ortopezi de la Eforie Sud sunt daţi afară, fără ofertă de transfer