Doi elevi din Cluj s-au drogat la ore! Directoarea şcolii: „Când i-am găsit îşi dădeau ochii peste cap“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi clujeni, minori, au ajuns în această dimineaţă, în jurul orei 10.20, la Unitatea de Primire Urgenţe Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, după ce în pauză au consumat substanţe etnobotanice.

Doi elevi de clasa a VIII-a au fumat, azi dimineaţă, o ţigară care conţinea plante etnobotanice, în baia Şcolii Generale „Nicolae Iorga“. În timpul orei care a început la 9.00, profesorul şi-a dat seama că aceştia au un comportament ciudat. Când a fost chemată directoarea, copiii îşi dădeau deja ochii peste cap. „Aveau probleme de comportament, râdeau. Când i-am găsit îşi dădeau ochii peste cap, iar unul din ei spunea că nu are aer“, ne-a spus Roxana Răzoriu, directoarea şcolii.

Starea celor doi copii este stabilă. Aceştia au fost aduşi de urgenţă de un echipaj SMURD, după ce li s-a făcut rău în timpul orelor, la şcoală. Ambii au prezentat tulburări de echilibru şi stări de vomă“, a declarat dr. Daniel Nour, medic primar Medicină de Urgenţă. Potrivit medicului, copiii au consumat substanţe etnobotanice. Ei au fost mutaţi, după circa o oră, la Compartimentul de Toxicologie din cadrul Secţiei de Nefrologie-Dializă, unde vor rămâne internaţi pentru investigaţii.

Directoarea şcolii a chemat SMURD-ul, dar şi un echipaj de poliţie. „Părinţii au fost sunaţi între timp de către colegii celor doi, deoarece unul dintre ei m-a rugat plângând să nu îi spun tatălui său deoarece îl va bate. Nu i-am sunat pe moment, dar i-am anunţat după“, a completat Răzoriu.

Potrivit acesteia, H.V., împreună cu un coleg, ambii de 15 ani, au fost victima altui coleg, V.O., care le-a furnizat drogul. „Mie nici acum nu-mi vine să cred. Anul acesta şcoala noastră a câştigat locul I la un concurs judeţean unde am prezentat un filmuleţ antidrog realizat de elevi“, a conchis directoarea.