Cluj: „Clujul mi se pare un oraş sufocant”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Clujul mi se pare un oraş sufocant”

În fiecare dimineaţă, pe cluj.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte trei lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi, în „Adevărul de Seară”, ediţia de Cluj-Napoca.

Cele câteva mii de ore de studiu în sala de balet, zeci de vânătâi şi o copilărie frântă i-au fost răsplătite clujencei Timea Santa cu locul întâi la cea mai importantă competiţie de gen, Olimpiada Naţională de Balet.

„Pentru olimpiada naţională m-am pregătit peste 14 ore zilnic. Mergeam la şcoală la ora 8.00 şi mă întorceau la 22.00, plină de vânătăi. Glumeau ai mei pe seama asta. Îmi ziceau că sunt convinşi că în sala de box am petrecut atât de mult timp, nu în cea de balet”.

Timea Santa este acum una din speranţele baletului clujean, chiar dacă este realistă că are un mic handicap, înălţimea: „Acesta a fost micul meu complex dintotdeauna, dar ştiu şi opere mari de afară care iau balerine, care nu au neaparat peste 1.70. Am să încerc, însă, pentru început la Opera din Sibiu”.

Clujul frumos: „Îmi place că de ceva vreme avem un oraş curat, faţă de cum ţin mine că era Clujul acum câţiva ani. Îmi place viaţa de noapte din Cluj. Mi se pare dun acest punct de vedere este un oraş modern şi cosmopolit”, a declarat tânăra.

Clujul urât: „Cred că autorităţile ar trebui să lucreze la partea de infrastructură. Nu-mi place nici faptul că în Cluj sunt prea multe maşini. Oricine împlineşte 18 ani îşi cumpără o maşină. Clujul mi se pare un oraş sufocant, din punctul de vedere al clădirilor şi blocurilor noi construite în mod haotic”, a explicat Timea Santa.