Proprietarii îşi pot vinde apartamentele doar cu plata la zi a datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului 2006 şi până în prezent, Biroul Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a vizat 700 de adeverinţe care fac dovada achitării datoriei

De la începutul anului 2006 şi până în prezent, Biroul Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari, din cadrul Primăriei Sectorului 6, a vizat 700 de adeverinţe care fac dovada achitării datoriei la întreţinere de către proprietarii care doresc să-şi vândă apartamentele.
Conform H.G. 400/2003, autentificarea actului de vânzare-cumpărare în cazul apartamentelor de bloc se face doar în condiţiile în care proprietarul face dovada achitării la zi a obligaţiilor aferente proprietăţii pe care doreşte să o vândă. Actele necesare pentru obţinerea certificării din partea Primăriei sunt adeverinţa- tip, completată în mod obligatoriu cu număr de înregistrare şi data eliberării de la asociaţia de proprietari, nume şi prenume proprietar, adresa apartamentului ce urmează a fi înstrăinat, semnăturile preşedintelui, administratorului sau comisiei de cenzori, ştampila asociaţiei, copie - lista cotelor de întreţinere, ştampilată şi semnată; copie chitanţa cu care s-a achitat suma înscrisă în lista de întreţinere şi, după caz, restanţa. Mai multe informaţii pot fi obţinute de la Biroul Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari, telefon 318.01.39.