Poliţiştii rutieri spun că ar putea depune plângere penală împotriva deputatului PNL Florin Roman, care i-a acuzat că se opun presemnalizării radarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman - FOTO Eduard Enea

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România spune că analizează oportunitatea formulării unei plângeri penale împotriva deputatului PNL Florin Roman şi cere Poliţiei Române o poziţie publică faţă de afirmaţiile acestuia. Deputatul liberal a spus că nu poate înţelege de ce se opun poliţiştii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu este că „dispare şpaga” şi că „nu mai pot sta la pândă”.

Deputatul PNL Florin Roman, iniţiator al proiectului privind modificarea art.109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte, a scris, sâmbătă, pe Facebook, că ​ar vrea să înţeleagă, dar nu poate, de ce se opun poliţiştii de la Rutieră presemnalizării radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu este că dispare şpaga şi că nu mai pot sta la pândă.

"Aş vrea să înţeleg, dar nu pot. De ce se opun poliţiştii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenţie? Doar pentru că dispare şpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganţi?", se întreabă deputatul liberal.

El spune că a circulat prin Italia aproximativ 500 de kilometri şi că peste tot erau radare presemnalizate, iar "şoferii încetinesc şi se feresc de accidente şi amenzi".

"De ce mor în prezent pe şosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine aşa? Vânaţi şi morţi? Nu va apasă niciodată numărul mare de morţi pe şosele, faptul că în loc să preveniţi, voi pândiţi şi oamenii mor în accidente? Nu va mai satură nimeni de ciubuc?", a mai scris Florin Roman.

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis, printr-un comunicat de presă, că analizează oportunitatea formulării unei plângeri penale împotriva deputatului PNL, care "aduce atingere onoarei şi prestigiului Poliţiei Române".

"Urmare apariţiei în spaţiul public a unei postări de pe reţeaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei şi prestigiului Poliţiei Române prin folosirea unor cuvinte şi expresii jignitoare la adresa tuturor poliţiştilor, catalogându-i drept “ şpăgari” şi “ciubucari”, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România, prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, analizează oportunitatea înaintării către unitatea de parchet competenţă a unei plângeri penale împotriva domnului deputat Florin Român, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 296 din Codul Penal. Totodată, se analizează şi posibilitatea înaintării către instanţa competentă a unei acţiuni privind denigrarea personalului Poliţiei Române, prin folosirea în spaţiul public a unor expresii sau cuvinte menite să aducă atingere onoarei şi demnităţii poliţiştilor", arată Grupul Poliţiştilor Rutieri din România.

De asemenea, poliţiştii de la serviciul Rutier cer conducerii Poliţiei Române o poziţie publică faţă de afirmaţiile deputatului.

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care atrage atenţia că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. Poliţiştii cer preşedintelui să nu promulge legea pe care o consideră un ”pariu cu viaţa cetăţenilor” şi îi solicită să atace la Curtea Constituţională prevederile acesteia.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, în 5 iulie, un proiect de lege pentru modificarea art.109 din Ordonanţa de Guvern nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane