Pescar de weekend la Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de pescari au venit de la primele ore ale dimineţii pe Lacul Băneasa, din sectorul 1 al Capitalei.

„Înarmaţi” cu undiţe şi lansete, ei şi-au încercat firul întins, chiar dacă vremea nu a ţinut cu ei, fiind destul de frig. Vântul, un alt inconvenient al vieţii de pescar, le-a creat câteva probleme pescarilor, din cauza valurilor pe care le-a făcut, făcând foarte dificilă observarea plutei.

Momeala folosită de pescari este cea tradiţională vremii reci: libelule şi viermuşi. „Am venit de la ora şapte şi am prins patru caraşi, un pic mai mari decât palma. E prima oară când vin pe balta asta, iar pentru o sută de mii, cât e taxa pe zi, merită să mă relaxez un pic”, a spus Gheorghe Tapşa, după ce a mai luat o gură din cafeaua caldă adusă de acasă.

„Nu merge la lansetă, a mişcat doar un pic la undiţă”


La câţiva metri de Gheorghe, un alt pescar urmărea pluta. „Dacă pasiunea e mare, nu mai contează vremea de afară! Până acum (nr. ora 8.45), am prins doar un baboi micuţ. Am venit aici pentru că nu am avut posibilitatea să merg în altă parte”, a explicat Adrian Osman, după ce a luat o gură de coniac să se încălzească.

Pescarii care au venit pregătiţi cu lansete nu prea au avut noroc. „Nu merge la lansetă, a mişcat doar un pic la undiţă. Este prima partidă de pescuit pe anul acesta şi, până acum, nu am prins nimic”, a spus Marian Vişan, unul dintre pescari.
La Lacul Băneasa este situat la capătul Bulevardului Ion Ionescu de la Brad, unde se poate ajunge cu autobuzul 205 sau 261.