Cât au adunat anul trecut la visterie primăriile Capitalei şi care sunt cei mai gospodari edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primaria Capitalei, pe minus la buget

Toate cele şapte primării ale Capitalei au adunat anul trecut aproximativ două miliarde de euro. Cei mai buni gospodari ai Capitalei s-au dovedit a fi Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, şi Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, în timp ce Sorin Oprescu, primarul general, a ieşit pe minus la buget.

Veniturile Primăriei Capitalei au ajuns la un un miliard de euro, însă în scădere cu 10% faţă de prevederile cuprinse în bugetul aprobat la începutul anului de consilierii municipali, dar în creştere faţă de anii trecuţi, arată o analiză realizată de Ziarul Financiar.

Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector lucrează acum la proiectele bugetelor locale pe 2013 (în condiţiile în care aprobarea bugetului de stat a întârziat) care vor ţine seamă de veniturile de anul trecut.

Sectorul 1 este cel mai bogat al Capitalei. Astfel, administraţia lui Chiliman a obţinut venituri cu 9% mai mici decât cele prognozate (1 miliard de lei faţă de 1,14 miliarde de lei cât estima bugetul votat de Consiliul Local).

Cu excepţia Primăriei Generale şi a Primăriilor Sectoarelor 1 şi 6, celelalte primării de sector nu au publicat execuţiile bugetare pe 2012.

Totuşi, faptul că au avut venituri mai mari s-a putu observa din rectificărule bugetare.

Sectorul 2 a plecat la începutul anului cu un buget de venituri de 756 milioane de lei pentru ca ultima rectificare din decembrie să ducă veniturile la 859 de milioane de lei.

Sectorul 3: Media veniturilor obţinute la nouă luni poate anticipa o uşoară creştere a veniturilor cu două-trei procente – la peste 700 milioane de lei faţă de un buget de venituri aprobat la începutul anului de 679 milioane de lei.

Sectorul 4 indică creşteri spectaculoase ale veniturilor bugetului local – de aproximativ 20%. Bugetul iniţial de venituri de 452 milioane de lei a fost rectificat în ultimele zile ale anului trecut la 541 milioane de lei.

Sectorul 5 nu a publicat niciodată date despre buget, dar veniturile sale, potrivit ZF.ro au fost în trecut de aproximativ 400 milioane de lei anual, fiind cel mai sărac sector al Capitalei.

Sectorului 6: Bugetul indică o creştere modestă a veniturilor, de doar 0,2%, dar este o creştere şi nu o scădere. Veniturile au ajuns la 837 de milioane de lei, faţă de prevederile iniţiale de 835 milioane de lei.