O braşoveancă a moştenit o intersecţie în Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intersecţia a două drumuri naţionale a fost retrocedată Erikăi Simon

Erika Simon este o tânără de 20 de ani, din Braşov, care s-a trezit bogată peste noapte. A moştenit de la tatăl său o parcelă care include intersecţia a două drumuri naţionale din judeţul Covasna. Retrocedarea a fost făcută în 1998, pe numele lui Simon Endre, un localnic din comuna covăsneană Chichiş.

Citiţi şi: Sute de tone de nămol blochează DN 10 Buzău – Braşov, la Siriu

Bărbatul s-a ales cu o parcelă de 1.436 de metri pătraţi, care include şi intersecţia drumurilor naţionale 11 şi 12. Covăsneanul a murit însă în 2005, iar fiica lui, Erika, a devenit proprietara intersecţiei.

La începutul anului, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au înaintat instanţei o plângere împotriva comisiilor de retrocedare, precum şi a proprietarului. Oficialii Direcţiei cer acum, în instanţă, anularea titlului de proprietate. Simon Erika spune că este hotărâtă să-şi apere dreptul de proprietate.

Chiar dacă nu poate folosi terenul, tânăra ar accepta un schimb sau o despăgubire din partea autorităţilor. „Nu am primit nicio citaţie, dar, dacă o să se ajungă în instanţă, o să mă consult cu un avocat", a spus Erika Simon. Primul termen în procesul intentat de către reprezentanţii DRDP comisiei locale şi comisiei judeţene de retrocedare, dar şi proprietarului urmează să se judece la începutul lunii februarie.