Cum poţi fi buzunărit în câteva secunde. Locurile în care portofelul nu trebuie ţinut niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de buzunare vă pot fura portofelul în câteva secunde. FOTOArhivă.

Hoţii de buzunare acţionează rapid, se bazează pe îndemânare, dar şi pe faptul că nu putem face mai multe lucruri deodată. Un hoţ versat vă poate lăsa fără portofel în câteva secunde.

Hoţii de buzunare acţionează rapid, se bazează pe îndemânare, dar şi pe faptul că nu putem face mai multe lucruri deodată. Un hoţ versat vă poate lăsa fără portofel în câteva secunde.

Pe stradă, hoţii au mai multe metode de „lucru“. Potrivit poliţiştilor de la Serviciul de Prevenire a Criminalităţii, hoţii acţionează des în pereche. Una dintre metode este cea cu ceasul. Fiţi vigilenţi dacă sunteţi întrebat pe stradă cât e ceasul. Acum toată lumea are telefoane şi este greu de crezut că cineva vrea să ştie cât este ora. În timp ce vă uitaţi la ceas, complicele hoţului vă va buzunări rapid. O altă metodă de distragerea atenţiei este pierderea unui lucru. Un hoţ se preface că a scăpat ceva pe jos şi în timp ce încercaţi să îl ajutaţi, complicele vă fură portofelul. Atenţie mare şi dacă o persoană se ciocneşte de dumneavoatră. Poate face acest lucru ca să vă fure portofelul. Poliţiştii vă recomandă să ţineţi portofelul în buzunarele interioare şi niciodată în buzunarele din spate ale pantalonilor cum fac des bărbaţii. De asemenea doamnele trebuie să ţină mereu mâna pe poşetă atunci când sunt în locuri aglomerate. Nu ţineţi actele în portofel ci într-un compartiment separat în poşetă.

Metoda jacheta sau fotografia

În mijloacele de transport în comun metoda jachetei este cea mai folosită. Hoţul îşi ţine geaca peste braţe ca să aibă mâine ascunse. Aşa poate opera în voie şi poate fura orice portofel. Apoi, îl plasează rapid complicelui. Chiar dacă aţi simţit că aţi fost buzunărit nu veţi putea dovedi acest lucru deoarece persoana de lângă dumneavoastră a scăpat demult de portofel.

La restaurant de exemplu, hoţii vizează poşetele. Nu lăsaţi geanta niciodată agăţată pe spătarul scaunului. Puteţi rămâne fără portofel în câteva secunde. Până când observaţi că aţi rămas fără bani, hoţii sunt plecaţi demult. Potrivit poliţiştilor cel mai bine este să ţine portofelul într-un buzunar interior.

În zonele turistice cea mai recentă metodă de furt este cea a fotografiei. Trebuie să fiţi atenţi atunci când cineva vă roagă să îi faceţi o poză. Nu lăsaţi geanta jos. Poate dispărea rapid în timp ce faceţi fotografia.  

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon