Abandonat într-un orfelinat din Cluj, adoptat în Germania. Alex este acum activist şi a călătorit în lumea întreagă
0Abandonat într-un centrul din Cluj, Alex Kuch a avut şansa să fie adoptat de o familie din Germania. S-a mutat în Noua Zeelandă, unde a absolvit universitatea, iar acum s-a întors în Germania.
Înainte de a fi adoptat, Alex obişnuia să se legene înainte şi înapoi, din cauza lipsei de afecţiune şi stimulare, lucruri pe care nu le primea în orfelinat.
La prima evaluare psihologică după ce a fost adoptat şi dus în Germania, un psiholog le-a spus părinţilor săi că Alex nu va putea duce o viaţă normală, abia dacă va termina liceul, iar universitatea, nici vorbă.
Pe scurt, psihologul spunea că Alex nu va putea avea ceea ce societatea consideră o viaţă normală.
„Ei bine, se pare că psihologul a avut dreptate. Într-adevăr, Alex nu a dus o viaţă normală până în prezent... Alex a fost adoptat de la un orfelinat din Cluj-Napoca, în 1997, de către o familie din Germania. În cei 24 de ani care au trecut de la adopţie, Alex a colindat lumea în lung şi lat. În 2006, părinţii lui s-au mutat în Noua Zeelandă şi, de atunci, în fiecare an şi-au petrecut vacanţele în cele mai atrăgătoare locuri din lume”, a spus Azota Popescu, preşedintele Asociaţiei Catharsis, care l-a invitat de nenumărate ori în România.
Între timp, Alex a studiat şi a participat la o serie de conferinţe TEDx pe tema adopţiei, a fost co-lider al unei cercetări în domeniul psihologiei adopţiei, a organizat pe Facebook un grup de lobby pentru redeschiderea adopţiei internaţionale în România şi a participat la cele mai importante dezbateri publice pe tema adopţiei, organizate la Braşov şi în Parlamentul României, unde a vorbit despre experienţele sale.
Absolvent de studii superioare în Noua Zeelandă
Alex a studiat Politici şi Relaţii Internaţionale la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, iar punctele sale de atracţie profesională includ: coprezentarea cercetării în domeniul adopţiei la cea mai mare Conferinţă Internaţională de Adopţie (ICAR6) din Montreal, Canada, implicare în dezvoltarea comunităţii şi a tinerilor, proiecte de sustenabilitate pentru cel mai mare retailer din Noua Zeelandă, The Warehouse Group.
„În ianuarie 2021, în plină pandemie globală, m-am mutat în Germania pentru a începe un stagiu de dezvoltare, în cadrul echipei de dezvoltare a afacerilor internaţionale din Germania, la FÖRCH. Între timp. am participat şi la conferinţe globale: Global Changemakers, ASEM Youth Forum şi ICAR6 şi am vorbit despre beneficiile adopţiei internaţionale”, a povestit Alex.
În prezent, tânărul face parte din Consiliul de Administraţie al Organizaţiei „Sunt adoptat”, din Noua Zeelandă, o organizaţie caritabilă care ajută la creşterea gradului de conştientizare cu privire la persoanele adoptate şi le conectează pe acestea cu rădăcinile lor din patria natală.
Vine în România să sprijine adopţiile internaţionale
Zilele trecute, Alex a fost la Braşov, fiind invitat de Academia Aspire România, care pregăteşte tineri profesionişti în domeniul conducerii, prin participarea unor experţi la nivel mondial, cum ar fi profesorul Steve Jarding, al cărui curs de management a fost nominalizat de două ori pentru „Premiul pentru cel mai influent curs”, de la Harvard Kennedy School, şi profesorul Sam Potolicchio, votat drept „Cel mai bun profesor din America” , director al Educaţiei globale şi personalizate la Universitatea Georgetown.
„Toate acestea au fost posibile doar datorită grijii şi iubirii pe care Alex le-a primit din partea familiei adoptive, a prietenilor apropiaţi şi a mentorilor care l-au însoţit în călătoria sa de până acum. Pentru toate aceste binecuvântări, aducem Slavă Domnului!”, au transmis organizatorii.
Povestea de succes a lui Alexander Kuch – ca, de altfel, sute de alte asemenea poveşti – este o pledoarie cum nu se poate mai potrivită pentru ca România să-şi respecte angajamentele asumate şi să le ofere o şansă copiilor abandonaţi pe care nu vrea să-i adopte nimeni din ţara noastră.
Vă mai recomandăm:
Un candidat la Bacul de toamnă a postat pe Facebook dovada că a copiat la examen