Majorările salariale ale medicilor şi asistenţilor pun pe butuci Spitalul Judeţean din Botoşani: toţi  banii se duc pe lefuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Guvernului de a majora salariile personalului medical din spitale riscă să bage în faliment cea mai mare unitate spitalicescă cu paturi din judeţul Botoşani. Şefii de la Consiliul Judeţean anunţă că Spitalul Judeţean „Mavromati” nu are aproape niciun ban pentru funcţionare, pentru că tot bugetul se duce pe salarii.

Şefii de la Consiliul Judeţean din Botoşani spun că Spitalul Judeţean ”Mavromati” cu toate secţiile sale din judeţ, este numai bun de închis. De vină spun aceştia este decizia Guvernului de mări salariile asistenţilor şi medicilor cu 100 de lei. În aceste condiţii spun şi cei din conducerea spitalului, cheltuielile cu salariile cresc cu 400.000 de lei. ”Abia am intrat în noul an şi deja avem un deficit de 400.000 de lei, adică această majorare salarială. Dacă mai punem la socoteală şi bonurile de masă care trebuie date angajaţilor situaţia este gravă”, spune Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. 

Spital cu 0 lei pentru utilităţi şi medicamente

Corneliu Mihai, directoul Spitalului Judeţean a anunţat deja conducerea judeţului, că nu are niciun ban pentru funcţionare. Mai precis bani pentru ca spitalul să funcţioneze, cu menirea pentru care a fost construit. Nu sunt bani nici pentru medicamente, utilităţi sau mâncare. Aproape toţi bugetul se duce pe salarii. ” De la Casa de Asigurări de Sănătate, spitalul primeşte 71 de miliarde de lei vechi. Dar asta în condiţiile cele mai bune. Adică suma maximă, şi este posibil să primească şi mai puţin. Din aceşti bani 70 de miliarde se duc pe salarii. Au crescut de la 66 de miliarde la 70. Ce mai rămâne pentru funcţionare ?”, spune şeful Consiliului Judeţean.

Soluţii de avarie

În momentul de faţă singura şansă sunt creditele, alocările suplimentare de la Consiliul Judeţean sau rectificările bugetare. Deşi în ultimul caz, bolnavii nu pot aştepta o rectificare. Şefii de la Consiliul Judeţean caută soluţii bugetare, pentru a reuşi să facă spitalul să funcţioneze şi să plătească şi salariile în acelaşi timp. Spitalul Judeţean ”Mavromati” are în subordine toate fostele spitale din judeţ, după descentralizare, cu mii de angajaţi. La un moment dat datoriile spitalului au ajuns nivelul de 7 milioane de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Concedieri plănuite de şefii Spitalului Judeţean : ”Este posibil să fe şi reduceri de personal în momentul în care veniturile rămân la acelaşi nivel”

Guvernul a plătit toate datoriile spitalului din Vişeu de Sus. Aproape 11 miliarde de lei vechi

Rectificare de buget. Care a fost cea mai mare datorie acoperită în judeţul Călăraşi

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”