O arădeancă se află printre finaliştii Galei Global

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Nyeki FOTO arhivă personală

O arădeancă este finalistă la Gala Global. Este vorba despre o gală a pesoanelor care susţin copiii cu boli rare. Aceasta va avea loc în luna septembrie, în California.

Anamaria Nyeki, preşedinta Cetăţii Voluntarilor din Arad, alături de un medic din Timişoara vor reprezenta România la acestă gală. Anamaria Nyeki s-a făcut remarcată şi prin organizarea celei mai mari inimi umane din România cu care a şi întrat în cartea recordurilor.

„Sunt onorată că mă aflu printre finaliştii aceastei gale. Voi reprezenta ţara noastră cu mândrie. Mă bucur că tot ce facem pentru copiii cu boli rare are ecou. A fost un drum lung si frumos, cu multe satisfacţii. A meritat fiecare efort. În continuare o sa fac tot ce pot pentru copiii din oraşul meu. Mulţumesc mult Aurelia Cheles! Mulţumesc tuturor celor care mă susţin şi cred în visul nostru”, a declarat Anamaria Nyeki.

Amintim că voluntarii din Cetate, alături de alţi tineri arădeni, conduşi de Anamaria Nyeki, au reuşit să doboare, în februarie 2016, recordul şi să formeze cea mai mare inimă umană pentru a susţine Ziua Internaţională a Bolilor Rare. Aceasta a fost formată din peste 6000 de persoane.

Inima umană de pe Stadionul Gloria

Aradul, se numără printre puţinele oraşe din ţară în care voluntari organizează astfel de acţiuni.
Peste 8.000 de tipuri de boli rare au fost identificate până în prezent şi afectează în mod direct viaţa de zi cu zi a peste 30 de milioane de persoane doar la nivel european, reprezentând peste 8% din populaţie. Natura complexă a bolilor rare şi accesul limitat la tratamente şi servicii fac ca de cele mai multe ori membrii familiei să fie singurii solidari cu cei care au o boală rară, singuri care le oferă sprijin şi îngrijire.

Deşi au denumiri şi simptome diferite, bolile rare au acelaşi impact asupra vieţii cotidiene a pacienţilor şi asupra familiilor acestora. Ei se confruntă cu aceleaşi probleme, precum: punerea unui diagnostic, găsirea unui tratament, însuşirea modului de colaborare cu îngrijitorii, terapeuţii sau cu alte cadre medicale, dar şi a modului de administrare a tratamentului, procurarea echipamentelor adecvate, identificarea căilor de acces la serviciile sociale şi gestionarea poverii economice a vieţii cu o boală rară.

Vă mai recomandăm: Record în România: a fost realizată o inimă umană din 6.000 de persoane

Tânăra din Arad care s-a născut doar ca să îi ajute pe cei din jur: „În poze, totul pare roz. Până la poze, este un efort”