Demonstraţie: jandarmii au prins autorii unui jaf bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii din Alba Iulia au organizat astăzi o demonstraţie prin care au pus în scenă un scenariu de prindere a unor infractori ce au jefuit o bancă. Evenimentul a avut loc cu ocazia zilei porţilor deschise.

Demonstraţia jandarmilor a avut loc în faţa elevilor de la patru şcoli generale din Alba Iulia. Acţiunea jandarmilor a impus chiar şi folosirea de armament cu muniţie de manevră. Pe lângă acest scenariu, copii au văzut cum sunt folosiţi câinii special antrenaţi pentru a ajuta la imobilizarea infractorilor.

De asemenea, au asistat la exemplificări ale unor intervenţii de stradă ale jandarmilor. „A fost prezentat echipamentul de protecţie şi intervenţie, armamentul, autospecialele de intervenţie, tehnica de transmisiuni şi materialele de alpinism folosite de jandarmii montani. De asemenea, vizitatorii au luat contact cu oferta educaţională a Ministerului Administraţiei şi Internelor“, a spus Ovidiu Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al jandarmilor din Alba.

În total, peste 300 de elevi au vizitat astăzi sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi cu ocazia zilei porţilor deschise.