Numărul bebeluşilor abandonaţi în maternităţile din Vaslui s-a dublat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi s-a dublat faţă de anul trecut. "Fenomenul abandonului copiilor în spitale a luat o amploare îngrijorătoare", a declarat Ionel Armeanu

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi s-a dublat faţă de anul trecut. "Fenomenul abandonului copiilor în spitale a luat o amploare îngrijorătoare", a declarat Ionel Armeanu ştefănică, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
Printre femeile care îşi abandonează copiii se numără tinerele care devin mame, deşi nu sunt căsătorite, adolescentele, pe care părinţii nu le acceptă cu un copil la uşă, dar şi femeile sărmane, care mai au acasă trei-patru copii şi pe care nu au cu ce să-i crească. Medicul Melania Ursu, de la Spitalul Municipal Huşi, atrage totuşi atenţia asupra unei confuzii care se face când se vorbeşte despre abandonul copiilor. "Dacă am avea în vedere terminologia acestui cuvânt, şi anume că abandonul reprezintă fuga mamei din spital fără să înştiinţeze cadrele medicale, la nivelul judeţului Vaslui şi nu numai, numărul bebeluşilor abandonaţi este cu mult mai mic. Însă, dacă mama declară din timp că nu va lua bebeluşul acasă, atunci vorbim de un caz social, care beneficiază de întreaga atenţie a asistenţilor sociali şi a primăriilor". Potrivit doctorului Ursu, în termen de cinci zile de la naştere, copilului părăsit de mamă i se fac formele legale pentru a putea fi adus într-o altă familie. "De cele mai multe ori, soarta acestor copii este mult mai bună în astfel de familii, chiar dacă nu au contribuit cu nimic la naşterea lor. Aşadar, după ce se naşte copilul a cărui mamă, din motive legate de sărăcie, nu poate să-l ia cu ea, este chemat asistentul social care împreună cu specialişti din primărie întocmesc toate formele legale pentru ca acesta să poată beneficia de maximă protecţie socială".

Mai multe pentru tine:
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”